Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Școlile dâmbovițene, nevoite să cumpere frigidere pentru a păstra laptele pentru elevi. Vezi ce spun inspectorii școlari:

Inspectoratul Școlar Dâmbovița a primit până acum sute de solicitări pentru achiziționarea unor frigidere în care să fie păstrat laptele pe care îl primesc copiii în școli, după ce Direcția de Sănătate Publică a început să împartă amenzi responsabililor cu depozitarea și păstrarea laptelui din unitățile de învățământ.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată de IȘJ, inspectorii școlari au declarat că soluția păstrării laptelui în frigidere i-a determinat pe directorii instituțiilor de învățământ care nu aveau deja frigidere să solicite cumpărarea acestora, iar multe dintre ele au fost sprijinite de primării pentru achiziționare.

„Pentru că DSP ul s-a apucat să-i amendeze pe directorii noștri , am făcut adrese către Consiliul Județean, către furnizor, și noi și școlile, și către autoritățile locale, și am spus: oameni buni, școlile nu sunt în stare să-și cumpere singure, că nu au prevăzut în buget. Primăria poate să-i ajute dacă vrea și dacă are bani și probabil că are. Avem 546 de unități școlare, unde se primește lapte , și solicitări sunt de vreo 262. Între timp, cred că au scăzut sub 100, pentru că primarii au și cumpărat între timp”, a declarat Ovidiu Băsceanu, inspector școlar general adjunct.

Firma care furnizează în prezent laptele micuților în școli este Lactate Natura, căreia i-a fost atribuit contractul de către CJ Dâmbovița, la sfârșitul anului trecut.

În ceea ce privește cornul și mărul, pentru acestea nu s-a luat încă nicio măsură specială de păstrare, iar calitatea acestora, așa cum semnalează mulți părinți din județ este, în multe școli, una proastă.

Citește și

Ce firme a ales CJD să-și bată joc de elevi în cadrul programului lapte- corn- măr!

 

 

Distribuie:

One thought on “Școlile dâmbovițene, nevoite să cumpere frigidere pentru a păstra laptele pentru elevi. Vezi ce spun inspectorii școlari:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media