ortooxacell kiss2022.gif Flax

Ce firme a ales CJD să-și bată joc de elevi în cadrul programului lapte- corn- măr!

          Elevii din județ sunt, în mare parte, țintă a bătăii de joc a firmelor care livrează lapte – corn – măr în cadrul  programului național finanțat  de la bugetul de stat. Firme care s-au bucurat de sprijinul CJD și a inspectoratului școlar și de tăcerea profesorilor și a părinților, nu de acum, ci de la începutul acestui program. Rețeta a fost patentată  încă de la debut, cu licitații începute foarte târziu (unele la câteva luni de la „primul clopoțel”, deși toată lumea știa din vară că elevii trebuie să primească lapte – corn, după câțiva ani și măr). Și cum licitațiile durau prea mult, contractele erau atribuite direct pe motiv de necesitate imediată. Și asta la nivel de țară! Evident cu  probleme  apărute în fiecare an  în desfășurarea programului: mere stricate din import, lapte și  cornuri expirate, în ambalaje necorespunzătoare folosirii lor de către copii, care se sparg ușor și sunt greu de manipulat.

             Ce se întâmplă în anul școlar, în care ne aflăm, 2014 – 2015? CJD a scos la licitație serviciul ” Furnizarea de produse de panificatie pentru elevii din clasele I-VIII din învățământul de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, din județul Dâmbovița, în anii școlari 2014 – 2015, 2015 – 2016, 2016 – 2017, 2017 – 2018, în 2014. Firma câștigătoare urma să furnizeze cornul 4 ani școlari, consecutiv, iar de această achiziție erau interesate 5 societăți care aveau, în total, alte 7 firme ca terți susținători.  

licitatie lapte (2)_429x599

licitatie lapte (1)_429x599

     Licitația a fost, însă, suspendată pe 22 ianuarie 2015. Asta pentru că pe 14 ianuarie, Consiliul Județean Dâmbovița  a semnat un contract pentru furnizarea de produse de panificație, fără anunț de participare, prin  negociere directă cu Lido Gârbea (participant și ea la licitație), motivul unei astfel de atribuiri fiind „Situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”. Deci s-a întâmplat ceva extrem de urgent, iar Lido Gârbea, producător prahovean, preferat de CJD și în perioada 2008 – 2012, când tot el a furnizat lapte și corn în Dâmbovița, a câștigat și contractul din 2014.

           Lido Gârbea este și furnizorul de mere pentru școlile din județ, din 31. 11. 2014, când Consiliul Județean Dâmbovița i-a atribuit fără anunț de participare, prin  negociere directă, datorită  „Situatiei de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta” un contract în valoare de aproximativ 379 000 de lei. Problema acestui contract este că, probabil tot dintr-o „situație de extremă urgență ce nu putea fi prevăzute de contractant (sic!)” sunt elevi, chiar din municipiul Târgoviște, care până astăzi, 3 martie, nu au văzut nici un măcar un măr.

fructe_600x409

       Pe 30 decembrie 2014, Consiliul Județean Dâmbovița dădea, prin aceeași procedură, fără anunț de participare, prin  negociere directă și cu aceeași motivație „Situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta” și contractul pentru furnizare lapte, către SC Lactate Natura, în valoare de  682 000 de lei.

lapte 1_600x408

        După trei atribuiri fără anunțuri de participare, generate de situații de extremă urgență, s-ar zice că e și treaba CJD în derularea corespunzătoare a acestui program în județul Dâmbovița.  Până acum DSP Dâmbovița s-a pus cu sancțiuni pe școli care nu au frigidere pentru lapte. Bun și așa! Dar cu  mărul și cornul, cum rămâne?

 

PS: Mulțumim jurnalistului Gabriel Bengea pentru ajutorul acordat la documentare!

Și doar ca idee, Lido Gârbea este o firmă apropiață lui Radu Ştefan Oprea, fost prefect al judeţului Prahova în  perioada în care PSD şi PDL au guvernat împreună și a candidat sub sigla USL într-un colegiu uninominal pentru Senat din Prahova, fiind senator PSD la primul mandat!

 

Distribuie:

6 comentarii la „Ce firme a ales CJD să-și bată joc de elevi în cadrul programului lapte- corn- măr!”

  1. hotii,hotii tutuianu ,tutuianu ,striga hotii,iar hotii sant in frunte cu el care ia dreptul pentru licitatii si pentru angajari in sistemul de stat in targoviste

  2. Aveți dreptate oameni buni dar toți, uniti, putem schimba ceva pe rând nu facem nimic, iar măgari din politica fura si iar fura.

  3. Spaga, cat a fost spaga (parandaratul) domnule Tutuianu ? De producatorii din Dambovita ,cei care angajeaza forta de munca din judet,cei care platesc taxe si impozite in judet ,ati auzit ?Prahova ragaie de bine domnule Tutuianu, iar Dambovita s-a prabusit de tot ? Va pasa de judetul asta ,domule presedinte al CJD ? Va doare in c….O sa ajungem al doilea Vaslui ! Stiti cum sunt tratati producatorii damboviteni daca incearca sa castige un buticut unde sa-si vanda produsul ? Snt luati in primire de primul politist din comuna limitrofa ! Asa sa stiti domnule Tutuianu ! Ne caciulim la Prahova si Arges ,iar Dambovita MOARE !

  4. Da, corect: este minunat să te trezești cu o tonă de lapte, iar apoi să te ia cineva la rost că nu este laptele ținut în frigider! Acum e cum e, căci e frig, iar în odăița pentru lapte și corn e mereu o temperatură de frigider, așa că lucrurile sunt în regulă, măcar din acest punct de vedere. Întrebarea este ce va fi atunci când se încălzește afară. Și…ce fac chiar și acum cei care nu au în școli un spațiu cum este cel din școala noastră?
    Era clar că e ceva dubios cu licitația.

    PS: Mă rog să se termine acest program sau să fie derulat fără furtișaguri și, deci, într-un mod normal la cap!

  5. Va rugam nu mai aduceti copiilor acest lapte. Este stricat cu toate ca el se afla in perioada de valabilitate. Unii dintre copii consuma acest lapte la scoala si nu isi dau seama cand este stricat. Noi, parintii, de fiacare data il verificam si apoi il aruncam la gunoi pentru ca nu poate fi consumat.I-am ruga si pe cei care distribuie acest lapte sa guste din el. Ei ar da copiilor lor asa ceva?

  6. Au fost amendate scolile ca nu au frigidere pentru depozitarea laptelui, dar stiti ca laptele este adus pt 2-3 zile odata. Sa facem o matematica simpla: o scoala cu 300 de elevi primeste laptele pt 3 zile, asta inseamna 900 de pahare care mai repede intra intr-o camera frigorifica! Fara sa mai spunem ca au fost zile cand laptele dulce era acru, fara sa mai vorbim de fragilitatea acelor pahare cu lapte… Haideti sa nu ne mai indreptam din prima privires asupra scolilor, cand, din diverse motive/politisme, nu gasim alti vinovati!

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media