Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Școala românească de weekend din Castellon – un proiect pentru păstrarea identității culturale a copiilor născuți în diaspora

  • Institutul Hispano Român lansează „Școala românească de weekend din Castellon Nicolae Iorga”

 

Institutul Hispano Român lansează proiectul-pilot „Școala românească de weekend din Castellón Nicolae Iorga”, finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să păstrăm și să promovăm valorile culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 si 14 ani, din zona Castellón.

În cadrul „Școlii Românești Nicolae Iorga din Castellón” organizăm activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, de pictură și de lucru manual.

Scopul școlii de weekend “Nicolae Iorga” Castellón este de a păstra limba, cultura și tradiția românească în rândul membrilor comunității de români din Castellón.

Având în vedere numărul foarte ridicat al copiilor români născuți în afara României care nu își cunosc originile, nu știu cine a fost Mihai Eminescu, Ion Creangă, nu știu ce a însemnat Marea Unire sau nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca, prin intermediul atelierelor, să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intact spiritul, originile și valorile noastre.

Contextul sanitar existent a determinat adaptarea cursurilor Școlii „Nicolae Iorga”, acestea desfășurându-se atât în formatul tradițional, cât și în format online, în funcție de evoluția situației actuale, dar și pentru a respecta toate măsurile în vigoare.

Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, precum și partenerilor externi ai proiectului, în mod special Școlii românești Nicolae Iorga din Liverpool și rețelei de școli Nicolae Iorga din Marea Britanie.

Activitățile noastre se vor desfășura până la jumătatea lunii decembrie a anului 2020.

Pentru informații suplimentare sau înscrieri, vă rugăm sa ne scrieți la adresa de email [email protected] sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/.

………………..

Manuel Păduraru, președintele Institutul Hispano Român este originar din județul Dâmbovița, orașul Găești. A ocupat funcția de consilier local în Castellón, fiind primul român ales în acest tip de funcție de reprezentare, în orașul spaniol în care a emigrat acum 15 ani. 

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Flax Gopo
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media