Proiect european de mobilitate a tinerilor în comuna Cândești

Asociația GREEN TEACH din comuna Cândești va implementa pe o perioada de 9 luni  în cadrul programului Erasmus +, program al Uniunii Europene, acțiunea Mobilități Tineri,  proiectul cu titlul “Green Life for a Healthy Life”. În cadrul acestui proiect 8 tineri din Green Teach și 8 tineri din organizatia DIONE din Olimpya, Grecia vor fi implicați în perioada 21-30 august 2017 în activități de învățare în domeniul energiei regenerabile. Astfel, cei 16 tineri români și greci  vor identifica prin metode non-formale surse de energie regenerabila existente și care pot fi promovate și exploatate la nivelul local și cel regional în tările organizaților participante. În urma activităților organizate și desfășurate în cadrul acestui proiect finanțat de către Programul Erasmus +, tinerii vor învăța prin activități de grup în sală, vizite tematice și întâlniri cu specialiști în domeniu, importanța utilizării energiei solare, a energiei hidraulice și cea eoliane, a energiei produse de forta valurilor, precum și a energiei proceselor biologice. Proiectul se implementează în mediul rural având grupul țintă tinerii din comunitatea Cândești și comunitatea greacă din Olympia, și are ca scop conștientizarea acestor tineri privind necesitatea valorificarii resurselor regenerabile și protejarea mediului înconjurător.

În perioada 10-15 iulie a.c, conform vizitei de planificare în avans din calendarul proiectului, Vaso Charitopoulou fondatorul organizatiei DIONE din Grecia, împreună cu un tânăr, vor fi prezenți în România pentru a participa la întâlniri în cadrul ONG-ului Green Tech cu reprezentanții organizației și tinerii români pentru organizarea activităților din luna august, dar și la întâlniri cu reprezentanții  comunei Cândești.

Domnul prof.Constantinescu Ion, vicepreședintele asociației și coordonatorul acestui proiect, afirmă că GREEN TEACH va recunoaște activitățile de formare precum și competențele obținute în context de învățare non-formală de către cei 16 tineri români și greci la finalul lunii august 2017, prin certificatul Youthpass.  Certificatul va fi înmânat fiecarui participant la finalul activități de 10 zile din România, dar el are o semnificatie pentru întregul proiect, pentru că aceste cunoștințe și competențe dobandite de tineri au ca suport un complex de activități de învatare.

Proiectul a fost lansat în  15 iunie a.c  de către ambele organizații partenere, iar in prezent se desfășoară activități de pregătire a tinerilor în fiecare ONG având teme specifice domeniului energiei regenerabile.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro