Proiect de voluntariat destinat tinerilor: “Instigare la sănătate”

Cu o experienţă de peste 30 de ani în arte marţiale şi  peste 6 ani în  consultanţă pentru stil de viaţă sănătos, sensei Viorel Staicu, preşedintele al Club Sportiv AGER Târgovişte, reia proiectul social pentru tineret “Instigare la sănătate”, conceput şi iniţiat în urmă cu doi ani în liceele târgoviştene.

Proiectul, care se desfăşoară pe bază de voluntariat, are ca scop îndrumarea tinerilor către un mod de viaţă sănătos, prin sport şi alimentaţie, precum şi prin dezvoltarea gândirii pozitive, abordând totodată şi efectele negative ale vieţii dezordonate şi ale viciilor (alcool, droguri, tutun etc). “Observând trendul societăţii în care automatizarea ia locul muncii fizice şi mentale, având efecte negative asupra individului, este necesar ca tinerii să fie ajutaţi să conştientizeze faptul că sunt artizanii propriilor vieţi prin deciziile pe care le iau” – sensei Viorel Staicu.

Cu acordul conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, proiectul este concretizat în conferinţe interactive, la clasă, pe următoarele teme: spirit sănătos- sentimentul şi voinţa; minte sănătoasă – opinia şi liberul arbitru; trup sănătos – sport şi alimentaţie; relaţii sănătoase – anturaje şi decizii.

Feed-back-ul pozitiv primit din partea elevilor şi profesorilor, în primii ani de derulare a acestui proiect, a determinat echipa de voluntari din cadrul proiectului să-l reia şi să-l extindă în liicele dâmboviţene, pentru a ajunge la cât mai mulţi beneficiari. “Mi-a plăcut discuţia liberă care a avut loc în sala de curs şi prin care am înţeles mai bine ce are loc în organismul meu”, a mărturisit un elev de la Colegiul Naţional “Constantin Carabella” Târgovişte.

Calendarul întâlnirilor cu elevii este stabilit de comun acord cu directorii instituţiilor de învăţământ.

Datorită cererii din partea profesorilor din Dâmboviţa, proiectul va continua şi în anul şcolar 2016-2017.

Pentru mai multe informaţii:

Cristian Catrina – Manager proiect

Telefon: 0720245011

Oana Berliba-Soare, consultant în PR şi comunicare al C.S. Ager Târgovişte

Telefon: 0722478010

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro