Un nou serviciu juridic oferit de echipa de avocați de la CIOACĂ – GRIGORESCU & ASOCIAȚII

 

                         Având în vedere mediul concurențial tot mai ostil in care se desfășoară activitatea de afaceri, S.C.P.A. CIOACĂ – GRIGORESCU & ASOCIAȚII recomandă înscrierea ipotecilor mobiliare și a operațiunilor asimilate în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Arhiva  Electronică  de  Garanţii  Reale  Mobiliare, arhivă cu caracter naţional,   asigură    publicitatea   eficientă   a   tuturor   tipurilor   de  ipoteci  mobiliare aferente tuturor contractelor de credit, leasing, concesiune sau alte tipuri de contracte comerciale. Arhiva  electronică stimulează comerţul oferind creditorilor o cale rapidă, simplă  şi  necostisitoare  de a afla  dacă  şi  alţi creditori  au obţinut în garanţie bunul real mobiliar. De asemenea, acest  instrument, îl asigură pe cel care acordă creditul că dreptul său asupra bunului este garantat.
Arhiva electronică este un sistem care stabileşte rangul de prioritate al unei ipoteci mobiliare de la momentul în care aceasta, sau sarcinile reale au fost făcute publice.

 Rolul Arhivei este de protejare a creditorilor care și-au constituit ipoteci mobiliare înscrise la Arhivă; înscrierea în Arhivă conferă creditorului ipotecar dreptul de a-și putea recupera creanța prin executarea bunului ipotecat de debitor, înaintea creditorilor ipotecari ale căror drepturi asupra bunului ipotecat au un rang de prioritate inferior. Consultarea Arhivei oferă creditorilor date exacte prin care pot evalua riscul unei tranzacții ce urmează a fi încheiată cu un debitor.

                  Avantajele înscrierii – publicității in Arhiva Electronică (AEGRM):

  • Contractul înscris în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare devine o ipotecă mobiliară;
  • Consolidați avantajul priorității în fața altor creditori ulteriori, aceasta incluzând și bugetele de stat si locale;
  • Potențialii creditori sunt avertizați asupra contractelor de ipotecă deja existente;

            Pentru înscrierea în Arhivă a avizelor de ipotecă, accesul este restricționat, numai operatorii autorizati si agenții acestora putând efectua înscrieri.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) este operator autorizat al Arhivei in baza Ordinul ministrului justitiei nr. 4234/C/ 2015.

Alături de experiență in domeniul legal, S.C.P.A. Cioacă – Grigorescu & Asociații, în calitate de Agent al Operatorului Autorizat al Uniunii Nationale a Barourilor din România, din data de 13 iulie 2015, pune la dispozitia instituțiilor financiare bancare si nebancare, persoanelor juridice si fizice o gamă complexă de servicii din domeniul AEGRM:

  • Asistenţă şi consultanţă juridică pentru toate tipurile de înscrieri în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare prevăzute de lege;
  • Verificarea în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare a partenerilor de afaceri pentru protecţia relaţiilor cu aceştia;
  • Obținerea de extrase certificate din Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare;
  • Înscrierea, modificarea și/sau anularea în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare a avizelor de ipotecă.

Gabriel Cioacă,

Avocat coordonator Cioacă – Grigorescu & Asociații


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro