Profesori de la Universitatea Națională de Muzică din București, concert inedit la ”Bălașa Doamna”

Marți, 19 martie, în sala ”George Enescu”, a Liceului de Arte ”Bălașa Doamna”, a avut loc concertul interactiv ”Să cântăm împreună”, un concert inedit oferit elevilor de profesori de la Universitatea Națională de Muzică din București. Concertul a fost inedit datorită faptului că instrumentele soliste, cornul și contrabasul, nu se studiază în liceul târgoviștean.

Cei doi instrumentiști soliști, cadre ale UNMB: dr. Cristian Borcan (corn) și dr. Săndel Smărăndescu (contrabas), sunt de asemenea și membrii în Orchestra Națională Radio.

Acompaniamentul la pian a fost realizat de către prof. univ. dr. Verona Maier, prorector al UNMB și conf. univ. dr. Cristina Popescu-Stănești, decanul Facultății de Interpretare Muzicală, UNMB.

În program, s-au prezentat următoarele lucrări muzicale: L. v. Beethoven Sonata pentru corn și pian-partea I; Fr. Strauss-Nocturnă pentru corn și pian; G. Bottesini-Elegie, Introducere și Gavotă pentru contrabas și pian; G. Bottesini-Variațiuni pe tema “Nel cor piu non mi sento”  pentru contrabas și pian.

Pe parcursul concertului, soliștii instrumentiști au explicat modul de funcționare a instrumentelor, iar la final, elevii au putut interacționa cu cele două instrumente.

Activitatea a fost primul eveniment ce s-a desfășurat ca urmare a parteneriatului dintre Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” și Universitatea Națională de Muzică din București.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro