Olimpiadă de Limba Română : Redactează un denunţ adresat conducerii de partid împotriva personajului Moromete

Distribuie:

Elevii participanţi la Olimpiada la Limbă Română în judeţul Prahova au avut de rezolvat un subiect în care să-şi imagineze ca sunt personajul ce colectează taxele de la ţăranii din romanul “Moromeşii” şi să redacteze un referat (raport scris) adresat conducerii de partid prin care denunţă “calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”.

Imagineaza-ti ca te numesti Luca Strajescu si esti personajul care colecteaza cotele taranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Morometii de Marin Preda. Redacteaza un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care sa denunti calitatea de element dusmanos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o cand ai fost sa colectezi de la el cota” este unul dintre cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a.

Subiectul a fost este criticat de către un profesor de Limba şi Literatura Română de la unul dintre cele mai apreciate licee din judeţul Prahova.

Mai mult pe www.hotnews.ro

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Olimpiadă de Limba Română : Redactează un denunţ adresat conducerii de partid împotriva personajului Moromete

  • 26 februarie 2017 at 21:08
    Permalink

    Nota zece! Profesorii îşi fac datoria, deşi primesc lecţii de la oricine în oligopedagogia noastră. Subiectul verifică judicios înţelegerea de către liceeni a ce canalie era un Turnător la securitate sau la partid, sub Ana Pauker sau sub Elena Ceauşescu. Bolşevismul s-ar fi prăbuşit repede fără securişti şi informatori. Cu mare profesionism, e răstălmăcită aici acum educaţia antitotalitară în educaţie pentru pârăciuni. Dealtfel, a denunţa anonim la DNA un mare corupt mafiot interlop periculos nu prea mai îndrăzneşte niciun adult conştient de actuala capacitate a Sistemului de a-ţi controla corespondenţa şi convorbirile!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro