O facultate din România renunţă la lucrarea de licenţă, din cauza plagiatelor

Facultatea de Drept din Universitatea din Bucureşti, una din cele mai prestigioase din ţară, a anunţat că renunţă la lucrare de licenţă. Studenţii vor da, din această vară, doar un examen tip grilă. Reprezentanţii universităţii sun că au luat această decizie din cauza plagiatelor.

Deschideţi internetul şi veţi găsi de vânzare lucrare de diplomă. Nu doar la Drept, la toate facultăţile. Un fenomen pe care nu avem cum să îl controlăm. (…) Nu se justifică să achiziţionăm un soft pentru lucrările de diplomă care costă câteva zeci de mii de euro şi apoi alimentarea lui cu baze de date pentru a verifica daca lucrurile sunt plagiate sau nu, Nu avem cum să controlăm fenomenul scrierii de către altă persoană”, a spus decanul Facultății de Drept, Flavius Baias.

Însă atât reprezentanţii altor universităţi, cât şi cei o parte din cei  studenţilor cred că această decizie poate duce la scăderea calităţii învăţământului superior.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “O facultate din România renunţă la lucrarea de licenţă, din cauza plagiatelor

  • 21 ianuarie 2017 at 10:22
    Permalink

    Foarte buna masura ! Eu si pentru doctorate as stabili domeniile pentru care sa se mai organizeze si sa se acorde aceste titluri.In nici un caz M.A.I .!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro