Magia se întoarce, la Coresi! Cadrele didactice au fost Mary Poppins pentru începutul de an școlar

Deschidere de an școlar, inedită, la Școala Coresi din Târgoviște. Școala i-a obișnuit, în ultimii ani, pe elevi cu câte o temă pentru manifestările din prima zi, în care îmbină activități ale elevilor și ale profesorilor.

Anul acesta, manifestarea s-a desfășurat sub sloganul: “Magia se întoarce!”, iar cadrele diactice au întruchipat pentru o oră unul din cele mai cunosute și îndrăgite personaje din filmele fantastice pentru copii – Mary Poppins. Celebra dădacă s-a” născut” în 1964 în studiourile Walt Disney, dar aventurile ei continuă să îi fascineze pe cei mici.

Profesorii de la Coresi au afișat pe Buline colorate și celebrul cuvânt: Supercalifragilisticexpialidocious. În toate ecranizările Mary Poppins, supercalifragilisticexpialidocious este o formulă magică, care îi ajută pe cei care îl pronunță să iasă din situații dificile. Într-o traducere aproximativă, cuvântul ar însemna „Ispășind pentru educabilitate printr-o frumusețe delicată.”

Școala Coresi Târgoviște are titlu de Școală europeană, fiind, la acest moment, cea mai populară unitate de învățământ gimnazial din județ.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro