Întoarcerea la normalitate – Dialog public la Universitatea Valahia

Astăzi, la orele prânzului, Biblioteca Universității a găzduit o dezbatere publică inițiată de Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare, cu tema Libertatea de expresie și adevărul de credință.

Plecând de la evenimentele recente petrecute în Franța, asasinarea a zece caricaturiști de la revista Charlie Hebdo,  teologi, istorici, oameni de litere, jurnaliști și simpli cetățeni au participat la o discuție liberă despre limitele libertăților, în special a celei de exprimare, dar și despre absolutizarea credinței.

???????????????????????????????

Lect. Univ.Dr. Pompiliu Alexandru, directorul Centrului de Cercetări și Lect univ.Dr. Daniel Cojanu au fost moderatorii dialogului public și au mărturisit în deschiderea evenimentului că scopul discuțiilor publice este atât stimularea studenților de a organiza ei înșiși astfel de întâlniri pe modelul celor din  Franța, unde săptămânal se aduce în discuție o temă de interes general, cât și reanimarea societății civile.

???????????????????????????????

Preotul Marian Puiescu, prezent alături de preotul Mihai Teodorescu la discuția  inițiată la Universitate, a subliniat faptul că libertatea de expresie trebuie să fie una demnă și corectă și și-a exprimat indignarea cu privire la faptul că mass-media „vede mono-color situațiile. Este regretabil că au fost uciși oameni din cauza a ceva ce au spus, însă cazuri precum Siria, Libia etc, sunt exemple în care se moare pentru că acei oameni sunt creștini.”

???????????????????????????????


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro