Elevii participanți la Concursul școlar ” România Mare-Un vis devenit realitate ”, îmbrăcați în costume populare

 

Ieri, 27 noiembrie, a avut loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște concursul organizat cu ocazia zilei de 1 Decembrie-”România Mare-Un vis devenit realitate”.

Concursul, aflat deja la cea de-a IV-a ediție, a fost organizat de Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște, în parteneriat cu C.N.M. Curtea Domnească Târgoviște, Universitatea Valahia, Societatea de Științe Istorice din România, Filiala Dâmbovița, Asociația Națională Cultul Eroilor Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Dâmbovița.

La această ediție au participat echipaje de elevi din 5 unități de învățământ dâmbovițene: C.N. ”C. Cantacuzino” Târgoviște, C.N. ”C.Carabella” Târgoviște, C.N. ”Vladimir Streinu” Găești, Liceul Teoretic ”I.C.Vissarion” Titu și Seminarul Teologic Ortodox Sf. ”I.Gură de Aur” Târgoviște.

O mare parte dintre elevii participanți la concurs, în calitate de concurenți sau spectatori, au purtat veșminte tradiționale, pentru a arăta importanța acordată de ei zilei de 1 decembrie, sărbătorită în avans prin acest concurs.

Juriul a fost format din inspectorul școlar general adjunct Gabriela Istrate, inspectorul școlar Marian Curculescu, profesorul universitar al UVT Silviu Miloiu, Anca Anghel, de la Muzeul de Istorie Târgoviște, Gheorghe Șerban, de la Asociația Cultul Eroilor Târgoviște.

Concursul a fost completat de un moment artistic oferit de grupul de canto al Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște, coordonat de profesoara Elena Dragomir.

La final, cele mai bune echipaje au fost premiate. Locul I a fost adjudecat de echipajul C.N.C.Cantacuzino Târgoviște, coordonat de profesoarele Ferezia Stancu și Florescu Sorina, locul II de echipajul C.N.C.Carabella Târgoviște, coordonat de profesoarele Emilia Lixandru și Claudia Rusu, iar locul III de echipajul Liceului Teoretic I.C.Vissarion Titu, coordonat de profesorii Valentin Polizache și Daniel Stoian.

SAM_0054_800x600 SAM_0055_800x600 SAM_0056_800x600 SAM_0058_800x600 SAM_0059_800x600 SAM_0060_800x600 SAM_0061_800x600 SAM_0063_800x600 SAM_0065_800x600 SAM_0066_800x600

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Elevii participanți la Concursul școlar ” România Mare-Un vis devenit realitate ”, îmbrăcați în costume populare

 • 28 noiembrie 2015 at 11:41
  Permalink

  Am fost de curand la biblioteca si ceea ce am vazut efectiv m-a socat: era un grup de tineri , voluntari la biblioteca (ceva cu Europe Direct) care repetau o sceneta care efectiv m-a ingrozit. In sceneta era vorba despre o tanara, o eleva care plangea , era agresata verbal, umilita, batjocorita de colegi (“Taci fa dreaku din gura”, “Taranca draqu” ,”Prosta dracu”,etc ) si de professor. Profesorul , la randul lui . o batjocorea , nu-I permitea sa se apere fata de agresiunile colegilor de clasa, ea era cea umilita de toti. In sceneta , fata cazuse pshic, se vaita si justifica tuturor intr-o batjocura generala si criminal de injositor. M-a socat efectiv cum acesti tineri acceptase sa joace intr-o scenata parca desprinsa din filme psihologioce de groaza. AM intrebat pe cineva din biblioteca si m-a spus in soapta , cu frica ca sceneta este o reprezentare pregatita pentru o angajata a bibliotecii pe care directorul Agnes o vrea eliminate atat din biblioteca cat si distrusa fizic si psihic. Efectiv m-a furnicat pe sira spinarii si mi s-a facut pielea ca de gaina. Apoi m-am uitat in jur si am constatat cu uimire ca multi angajati erau extrem de stresati, terorizati cu frica fata de aceasta directoare.
  Atunci mi-am amintit de experimental Pitesti din Centru de Reeducare Pitesti care a ingrozit un lume intreaga prin atrocitatile comise. (citat)
  “Cum se proceda? După o perioadă de câteva luni de înfometare şi restricţii severe (de cele mai multe ori, inclusiv vorbitul era interzis, în timp ce insultarea şi lovirea de către gardieni erau locuri comune), un grup de deţinuţi era transferat într-o celulă în care găsea alţi condamnaţi. Noii sosiţi erau primiţi cu căldură şi prietenie, uneori transferurile fiind astfel realizate încât în cameră se reuneau membri ai aceluiaşi lot, foşti colegi de facultate ori prieteni. Plăcut surprinşi de atmosfera de relaxare din noua celulă, studenţii începeau să discute între ei despre studii, familie, prieteni sau despre activitatea anticomunistă care i-a adus în închisoare. Fraternitatea dura până când şeful camerei (Ţurcanu de cele mai multe ori) dădea un semnal scurt, fizic ori verbal: „Pe ei!”
  Deodată, vechii ocupanţi ai celulei scoteau din locuri ascunse bâte, scânduri şi alte obiecte contondente şi se aruncau cu o violenţă greu de imaginat asupra celor cu care discutaseră amical până cu câteva momente înainte. Deşi şocul pentru victime era paralizant, bătaia colectivă putea dura câteva ore bune, fără să mai conteze cu ce şi unde se lovea: la cap, pe spate, în ceafă, în organe, nicio zonă nu era scutită, până când victimele zăceau într-o baltă de sânge. Violenţa acestei prime agresiuni neaşteptate era atât de mare, încât agresorii înşişi erau şocaţi, după cum a mărturisit Maximilian Sobolevschi: „s-a desfăşurat într-un mod îngrozitor, fiind bătuţi de la orele 7 dim[ineaţa] până la 15 în continuu cu pari, ciomege, curele, până la epuizare. În urma aceste bătăi au căzut 3 deţinuţi în nesimţire stând mai multe zile iar restul învineţiţi pe tot corpul. Pot spune că de o astfel de bătaie nici nu am auzit în viaţa mea, ea petrecându-se într-un mod bestial”.
  În acest moment victimelor li se explica motivul pentru care au fost supuse violenţelor, şeful de cameră ţinând un mic discurs cu privire la necesitatea „reeducării” în spirit comunist, ceea ce presupunea denunţarea tuturor acţiunilor întreprinse împotriva regimului şi renunţarea la vechea lor mentalitate, responsabilă pentru situaţia lor de condamnaţi politic, în opinia agresorilor. Dacă acest discurs era încă destul de vag, următoarele solicitări din partea agresorilor aveau să lămurească pe toată lumea că nu era vorba nicidecum de o schimbare de mentalitate, de o adaptare benevolă la regulile noii societăţi, ci de lucruri mult mai abjecte: turnătorie, tortură continuă, blasfemie şi compromitere.”
  Solicit o investigatie pe aceasta tema a organelor abilitate (politie, parcehet, institutii , organizatii) pentru ca este extrem de grav atat prin continutul ei cat si prin reprcursiunile nu numai asupra acelei biete angajate si ci a celorlalti care au parte de o trauma care cu greu se va inchide. Aceste fapte si acum ma face sa ma cutremur.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro