Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Elevii din Dâmbovița și-au luat avocat!  Ștefania Busuioc este avocatul elevilor

   Pe 30 ianuarie,  Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița a ales noul Avocat al Elevului. Este vorba de Ștefania Busuioc, elevă la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Târgoviște și membră în cadrul Consiliului Elevilor din liceul nostru este noul Avocat al Elevului in cadrul C.J.E.Dâmbovița.

   „În județul Dâmbovița, Avocatul Elevului asigură o intervenție promptă în cazul în care sunt semnalate nereguli în școli și licee. Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița a lansat un formular, prin care elevii pot sesiza, în mod anonim, nereguli din unitățile de învățământ (b.link/sesizare), Avocatul Elevului preluând și rezolvând fiecare problemă semnalată. Un exemplu îl reprezintă un caz petrecut într-o unitate de învățământ preuniversitar de prestigiu din județul nostru, în care erau confiscate obiecte (boxe portabile, telefoane, etc) de către direcțiune în mod repetat. În plus, conducerea unității de învățământ amenința cu scăderea notei la purtare sau chiar exmatricularea în anumite cazuri! Avocatul Elevului a intervenit, alături de Consiliul Elevilor din acest liceu, pentru tranșarea fiecărei probleme, rezolvându-se favorabil pentru elevi.

Acum ne concentrăm, prin Avocatului Elevului, să rezolvăm o gravă problemă: încălcarea dreptului elevilor majori de a părăsi incinta școlii, drept garantat prin Statutul Elevului, art. 15 (k). După ce vom discuta cu directorii unităților de învățământ pentru rezolvarea problemei, vom reveni cu o poziție pe această temă în care prezentăm rezultatele demersului.”  a decarat Sebastian Bobeică, preşedinte al Consiliului Județean al Elevilor și coordonator Gazeta Liceanului.

    Avocatul Elevului a apărut în 2004, ca o structură care să se asigure că drepturile elevilor sunt respectate. În 2006, structura a fost absorbită de Consiliul Elevilor, de atunci jucând un rol important în protejarea drepturilor elevilor din toată țara.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media