ELEVI DE EXCEPŢIE: Cristian Ionuţ Pătulea – Logica îi dirijează viaţa

Motto: Educaţia este cea mai importantă armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela

Gazeta Dâmboviţei va propune o nouă campanie de excepţie în care, până la sfârşitul lunii iunie, am ales să vi-i prezentăm pe acei elevi care ne reprezintă cu mândrie judeţul. Copii pentru care munca, împletită cu talent şi ambiţie, fac ca sistemul educaţional românesc să pară uneori unul dintre cele mai performante ale lumii. Sprijiniţi de profesori şi părinţi, aceşti copii de excepţie merită toată aprecierea noastră. Gazeta Dâmboviţei a desfăşurat în luna martie campania “Doamne de excepţie”, care s-a bucurat de un real succes printre cititori, aşa cum sperăm că se va bucura şi noua campanie. 

 

Tânărul de 18 ani din Lucieni studiază la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte. Îi place să înveţe – are medii generale peste 9.60 şi îi place să participe la cât mai multe activităţi. “Mă implic în orice pot, dar nu am obţinut rezultate înalte. Am participat la multe olimpiade. Îmi place să obţin experienţe, nu premii. Orice experienţă îmi aduce avantaje”, consideră elevul

Îi plac ştiinţele economice, dar logica este pasiunea sa numărul 1 şi a reuşit să se califice anul acesta la faza naţională a olimpiadei. “Dintre toate materiile pe care le studiez, logica mă ajută cel mai mult. Mă învaţă să înţeleg şi să exprim corect informaţiile. Din păcate nu se studiază decât în clasa a IX-a, dar eu am continuat pe cont propriu. Am participat şi anul trecut şi anul acesta la olimpiadă. Anul trecut am obţinut premiul III la faza judeţeană şi nu m-am putut califica mai departe. Anul acesta am ajuns în etapa naţională. Din păcate am participat la un concurs care s-a desfăşurat în acelaşi timp cu faza naţională a Olimpiadei de Logică şi nu am putut să merg. Cu siguranţă voi mai participa şi la anul”, spune încrezător Cristian.

“Are şi dansul logica sa”

Nu-l interesează premiile, dar a strâns destule. Cele mai dragi sunt cele ca membru al ansambulului Codruleţul din Găeşti. “Cu fiecare deplasare, cu fiecare nou concurs am adunat experienţă. Am crescut prin dans. Am făcut din clasa a IV-a. Are şi dansul logica sa. Prin dans spui adevărul, nu poţi să înşeli. Şi cred că l-am spus bine, date fiind premiile obţinute”, este de părere tânărul.

El este plin de energie şi o foloseşte constructiv. De la dans la realizare de spoturi pasul nu a fost prea mare. Anul trecut a participat la un proiect Leonardo da Vinci ce a avut loc în Bulgaria, pe tema comunicării între generaţii. Pe baza activităţilor, a realizat un spot de prezentare a acelui proiect, care i-a adus locul I la secţiunea specifică. “Au fost work-shop-uri, prezentări power-point pe care eu le-am surprins în acest spot şi punctul principal al spotului a fost când toţi participanţii ne-am prezentat emoţiile prin dans şi am creat un pod ce simboliza podul între generaţii. Credcă acest moment a fost reprezentativ în decizia de a mi se acorda locul I”, crede Cristian Pătulea.

 

 

Anul trecut, a lucrat la BCR

Ca să facă faţă progarmului aglomerat, spune că soluţia este o bună organizare. Şi în ceea ce priveşte vacanţa de vară, nu vrea să piardă timpul, ci intenţionează să-şi găsească din nou ceva de muncă. “Anul trecut am lucrat la BCR. Am participat la un concurs Summer Job BCR şi am obţinut un post de referent bancar. A fost interesant, dar nu mi-ar plăcea un job într-o bancă, pentru că este obositor şi este stresant. Trebuie să fii puternic emoţional”, consideră tânărul.

A ales Economicul pentru că îi place domeniul şi are în vedere ASE-ul pe mai departe, asta dacă nu i se deschide mai înainte drumul către logică. “Dacă la anul voi obţine un rezultat bun la Olimpiada de Logică, vreau să urmez acest domeniu. Chiar şi profesor mi-ar plăcea să devin, să împărtăşesc celorlalţi cunoştinţele mele. Am reuşit deja să-I determine pe unii colegi să îndrăgească logica” se declară mulţumit Cristian Ionuţ Pătulea.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “ELEVI DE EXCEPŢIE: Cristian Ionuţ Pătulea – Logica îi dirijează viaţa

  • 5 martie 2017 at 10:46
    Permalink

    Toți elevii Colegiului Economic “ION GHICA ” TARGOVISTE sunt o comoară a județului Dâmbovița !

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro