Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Echipa SAMDID de la C.N. “Ienăchiță Văcărescu” va participa la concursul CanSat

În luna aprilie a acestui an, Suceava va găzdui etapa națională a concursului CanSat, competiție organizată de ESERO România (Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială din România) în colaborare cu ESA (Departamentul de Educație al Agenției Spațiale Europene) și în parteneriat cu ROSA (Agenția Spațială Română).
CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei rachete, balon sau drone, va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță.
Pentru competiție fiecare CanSat va trebui să fie conceput pentru a îndeplini o misiune principală și una secundară. Misiunea primară a CanSat-ului este impusă, fiind aceeași pentru toate echipele: măsurarea temperaturii și a presiunii atmosferice. Datele sunt transmise de către CanSat la sol cel puțin o dată pe secundă pentru a putea fi analizate și integrate pe un grafic. Misiunea secundară este la alegerea fiecărei echipe.
În competiția finală CanSat s-au calificat nouă echipe formate din patru până la șase elevi, coordonate de un cadru didactic. Printre acestea se află și echipa SAMDID de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, coordonată de domnul profesor de Fizică State Gabriel .

Echipa dâmbovițeană este formată din Bachios Sabrina, Popa Alexandru, Ghiță Mihnea, Bogoi Denis, Ilie Bogdan și Cernea David, toți elevi ai clasei a XI-a A, specializarea matematică-informatică.
Competiția oferă elevilor ocazia de a avea o experiență în ceea ce presupune o misiune spațială reală începând cu proiectarea și integrarea sistemelor, continuând apoi cu testarea, lansarea, analiza datelor, prezentarea rezultatelor, etc.
Această activitatea este și o platformă excelentă pentru a dezvolta abilități tehnice (cercetare științifică, design tehnic, analiza și prezentare a datelor, lucrul în echipă) cât și practice (realizarea de circuite electronice, programare, testare).
Anul trecut cu ocazia desfăşurării primei ediţii CanSat în România, echipa Rocket Engineers de la Colegiului Național ”Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, coordonată tot de domnul profesor State Gabriel, a câștigat locul II.
Sperăm că şi anul acesta echipa Colegiului Național ”Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște va obţine rezultate remarcabile.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media