Două școli, reabilitate cu bani europeni, la Tărtășești și Conțești

 

Elevii din două școli dâmbovițene se vor bucura de condiții mai bune de studiu, după ce unitățile de învățământ vor fi reabilitate cu bani  europeni. Este vorba despre școlile din Conțești și Tărtășești, care se află deja în reabilitare, iar edilii celor două localități sunt încrezători că lucrările vor fi finalizate curând.

Școala Conțești este al treilea obiectiv realizat pe POR. Este o unitate modernă acum; s-a renovat corpul de clădire veche și s-a extins cu un alt corp de clădire. Avem, de asemenea, teren de sport, avem deja luate dotările și sperăm ca într-o lună totul să fie gata și, începând cu anul școlar 2015 – 2016, copiii să învețe într-o școală nouă. Corpul vechi a fost renovat încă din 15 septembrie și elevii învață acolo. Aici vor învăța 347 de elevi.”, a declarat primarul Marian Alexandru.

Școala de la Conțești de Jos, obiectiv reabilitat și modernizat în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere și echipare structură educațională, comuna Conțești”, este o investiție în valoare de peste 53 miliarde lei vechi, finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

contesti_600x400 contesti 2_600x400 contesti 3_600x400

Tot în localitatea Conțești, se derulează lucrările de la Căminul de bătrâni Mereni (Conțești), obiectiv reabilitat și modernizat în cadrul proiectului „Extindere și modernizare centru rezidențial pentru persoane vârstnice sat Mereni”. Obiectivul este aproape de finalizare, edilul comunei susținând că, în maxim 3 luni, bătrânii internați în acest cămin vor beneficia de clădirea modernă și dotată conform standardelor europene. Capacitatea căminului era de 20 de locuri, iar după reabilitare se va extinde la 45 de locuri.

Și la Tărtășești, sute de elevi se vor bucura de condiții moderne de studiu, într-o școală ce va fi reabilitată pe alocările suplimentare din POR – banii luați de la Mediu și duși spre școli.

  „Vorbim de un proiect pe fonduri europene și cu o parte de cofinanțare din fonduri de la bugetul local. Acest proiect are o valoare de 4,4 milioane lei, din care 3,4 milioane lei nerambursabili. Suntem în grafic cu execuția lucrărilor; ele s-au executat în proporție de aproximativ 40%. Durata contractului este de 19 luni, dar eu zic că ne vom încadra în grafic și până la începutul noului an școlar. Aici sunt aproximativ 300 de elevi”, a declarat Ion Rusu, primarul comunei Tărtășești.

tartasesti 2_600x400 tartasesti 4_600x400

Stadiul de reabilitare al celor două școli a fost verificat săptămâna aceasta de președintele CJ Dâmbovița, alături de cei doi primari.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro