POVESTE DE VOLUNTARIAT: Fabian Cojocaru vrea să ajungă paramedic

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Fabian Cojocaru, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur” Târgovişte – profil filologie, este unul dintre voluntarii nou veniţi la Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa. În luna care a trecut de când s-a alăturat grupului, Fabian a participat la puţine acţiuni, dar suficiente încât să spună că activitatea la Crucea Roşie are un rol cheie în dezvoltarea sa. “Aici înveţi foarte multe lucruri utile şi te dezvolţi ca om”, crede Fabian.

fabian cojocaru crucea rosie2

“Ştiu să-mi păstrez calmul”

El este o fire sociabilă şi îi place să ajute fie numai ascultându-i pe ceilalţi. “Eu pot fi prieten cu oricine, pot să ascult poveştile de viaţă. Sunt un psiholog cu jumătate de normă”, se caracterizează el. Calm, dar determinat, el are însă în vedere o carieră de paramedic, în ciuda studiilor de filologie sau a pasiunilor artistice – îi place să realizaze clipuri video cu secvenţe de viaţă regizate. “Această dorinţă – să devin paramedic – mi-a venit peste noapte, în urmă cu vreo trei ani şi vreau ca după terminarea liceului să urmez postliceala şi să ajung paramedic, să lucrez efectiv”, ne dezvăluie planurile sale.

În acest context, voluntariatul la Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa este pentru el o etapă importantă: “mă ajută când voi fi la postliceală, pentru că eu n-o să plec de la zero. Aici învăţ foarte multe lucruri utile, la cursurile de prim ajutor”, consideră el. Cât despre provocările profesiei, ele nu îl sperie. Dimpotrivă! “Ştiu că vor fi momente critice, neprevăzute, dar asta îmi place. Nu vreau o muncă de birou, îmi doresc o muncă dinamică, în care să fiu pus la încercări. Mi se potriveşte această meserie. În plus, nu sunt genul să fiu marcat. Ştiu să-mi păstrez calmul”, spune elevul.

El are în vedere şi o facultate, dar nu s-a hotărât pentru ce domeniu va opta. “Altfel eşti văzut când ai studii superioare, dar încă nu ştiu ce voi alege” ne mărturiseşte Fabian. Ştie însă că va continua activitatea la Crucea Roşie Dâmboviţa. “O să particip la acţiuni. Chiar şi la anul, când voi fi cu pregătirea pentru bacalaureat, voi găsi timp câteva ore pe săptămână să vin aici la acţiunile la care sunt solicitat”, ne asigură el.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro