Doar 19% dintre clădirile în care funcționează școlile dâmbovițene au autorizație sau aviz PSI. Vezi care sunt:

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc astăzi între prefectul județului, primarii dâmbovițeni și inspectorul șef ISU Dâmbovița, col. Mirel Pietreanu, s-a discutat despre faptul că majoritatea școlilor din județ, ca și alte clădiri de interes public, nu au aviz PSI.

Potrivit informațiilor oferite de Valentin Stancu, purtător de cuvânt al IȘJ, la acest moment, în școlile din județul Dâmbovița se desfășoară procesul de colectare a datelor din teritoriu, conform solicitărilor MECS, cu termen data de 18 noiembrie 2015.  Clădirilor instituțiilor de învățămant sunt înregistrate în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiilor /orașelor /comunelor și este nevoie de timp și de corelarea informațiilor pentru a realiza o inventariere corectă a școlilor, din punct de vedere al autorizării PSI, spune inspectorul școlar Valentin Stancu.

Conform datelor IȘJ, 19% din totalul clădirilor în care funcționează școlile sunt luate în evidența ISU ca având autorizație sau aviz PSI. Astfel, din cele 543 de școli (158 cu personalitate juridică), doar 47 au autorizație PSI (dintre acestea, doar 37 au depus până la acest moment documentația, baza de date fiind în curs de actualizare), iar alte 63 doar aviz de funcționare( doar 50 au depus până la acest moment documentația, baza de date fiind în curs de actualizare) (VEZI mai jos lista oferită de IȘJ cu situația acestor școli autorizate). Inspectorul spune că școlile care au doar aviz sunt construite în urmă cu mulți ani și nu au solicitat autorizație pentru că, potrivit legii, nu sunt obligați să facă acest lucru decât în cazul în care se fac modificări, reabilitări, compartimentări ale clădirilor respective. Acesta mai spune că este foarte important de specificat faptul că intră în patrimoniul public clădirile unităților de învățământ, deci obținerea autorizațiilor ar trebui să intre in responsabilitatea edililor. Discuția pe această temă, a iscat, însă, la întâlnirea primarilor, cu Prefectura și ISU, adevărate nemulțumiri din partea edililor, care se plâng că normele nu sunt clare și spun că responsabilitatea ar trebui să fie a directorilor de școli, care au buget pentru tot ceea ce înseamnă școală.

Săptămâna viitoare, se pare că se va organiza o întâlnire cu primarii, directorii de școli și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, pentru a se clarifica care sunt sarcinile fiecăreia dintre părți.

Termenul pentru depunerea documentațiilor privind autorizațiile și avizele de securitate împotriva incendiilor pentru unitățile de învățământ este, așa cum spune inspectorul școlar Valentin Stancu, 18 noiembrie, dată după care se va ști situația exactă la nivelul județului.

Capture

aviz

aviz 2

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro