Primăriile dâmbovițene riscă să nu mai primească bani pentru investiţii, pe OG 28

 

La nivelul judeţului Dâmboviţa s-a decontat o sumă infimă din banii disponibili pe OG 28, iar primăriile care nu au decontat până acum riscă să nu mai primească bani.  Au fost alocate 550 de miliarde în  primele două etape de alocare ale anului 2016, din care au fost decontați până acum doar 31.490.219 lei.

Printre primăriile care nu au decontat nimic pe lucrări de investiții pe această ordonanță se numără:  Băleni, Bărbulețu, Buciumeni, Bucșani, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Petrești, Pietrari, Găești, Buciumeni, Dărmănești, Lungulețu, Râu Alb, Lucieni, Slobozia-Moară, Șelaru, Tărtășești, Târgoviște, Titu, Vulcana Pandele. Mai sunt și localități cu decontări parțiale.

Toți primarii care au lucrări pe această ordonanță de urgență au fost informați că s-a publicat Hotărârea de Guvern care modifică normele de aplicare a OG 28 și decontarea lucrărilor se va face după sistemul primul venit, primul servit. Edilii trebuie să facă solicitări în acest sens direct la Ministerul Dezvoltării, să prezinte o situație precisă privind stadiul implementării proiectelor, necesarul de bani pentru finalizarea investițiilor și perioada în care lucrările vor fi terminate.

De asemenea, edilii care au finalizat proiectele au fost încurajați să facă procesele verbale de recepție, pentru a se putea face solicitări pentru alte proiecte ce pot fi implementate.

Până în acest moment, doar  14 proiecte au fost finalizate, dar nu există procese verbale de recepție pentru acestea.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro