Deputatul Marian Țachianu le-a lăsat copiilor din Braniștea o școală a viitorului

Cândva pe lista localităților cu cele mai insalubre unități de învățământ din județ, Braniștea intră direct în topul celor mai frumoase și moderne, după finalizare proiectului de reconstrucție a școlii generale din localitate. Proiectul a fost unul din ambițiile administrative ale fostului edil, actualul deputat Marian Țachianu. Acesta a dărâmat fostul local al Școlii și a reconstruit modern, cu stil exterior inspirat din cel brâncovenesc, așa cum a construit toate edificiile publice din cele două mandate ale sale.

Am îndrăznit să visez. Vreau să vă spun că nu ne interzice nimeni să visăm și sunt vise care se pot realiza. (…) Eu am avut câteva vise pe care le-am realizat în comuna Braniştea, am făcut un centru cultural, pe care îl avem în spate, de care sunt mândru şi sper să placă şi cetăţenilor din comuna Braniştea, am făcut o şcoală, avem o grădiniţă în construcţie pe care o s-o ducem mai departe, avem un dispensar, parcuri, o grădiniță la Dâmbovicioara’, a declarat Marian Țachianu la depunerea candidaturii, pentru al treilea mandat de primar, pe care l-a și câștigat, ulterior fiind ales și deputat de Dâmbovița, pe lista PSD.

Țachianu lasă, însă, în localitate o școală unică în mediul rural dâmbovițean, atât ca aspect, cât și ca dotări. Sălile de curs sunt dotate cu table inteligente și laptopuri, laboratoarele au aparatură de ultimă generație, iar pentru prima dată elevii au la dispoziție o sală de sport și vestiare. O școală comparabilă cu cea din Ciugud, vedeta școlilor din mediul rural românesc. Deci se poate și dincolo de Ciugud!

Foto: Diana Costinela Mihai Matache

Școala Braniștea înainte de reconstrucție.

Foto Cristian Vlăsceanu

Școala Braniștea înainte de reconstrucție.

Foto Cristian Vlăsceanu

Școala Braniștea înainte de reconstrucție.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro