Dascălii: mulţumiţi de salarii, dar nemulţumiţi de modul de calcul al unor sporuri

SLI Dâmboviţa ia în calcul demararea unei acţiuni în instanţă

 

Liderul de sindicat din învăţământul dâmboviţean, prof. Emil Poamă şi  colegii săi de la SLI Dâmboviţa s-au deplasat în cursul acestei săptămâni la Pucioasa unde s-au întâlnit cu membrii de sindicat din sistemul educaţional. De la aceştia, sindicaliştii au luat act de problemele cu care se confruntă dascălii, şi nu numai, iar una dintre nemulţumiri se referă la modul de calcul al unor sporuri. Este vorba de patru tipuri de sporuri, respectiv cel de dirigenţie,  învăţământ special ,  gradaţiile de merit şi învăţământul simultan care se calculează la salariul din decembrie 2016. Pentru a îndrepta acest neajuns, SLI Dâmboviţa ia în calcul să pornească o acţiune în instanţă.

„Conform unui obicei mai vechi noi, liderii de sindicat de la nivelul judeţului, la început de an şcolar,  mergem în şcoli pentru a ne întâlni cu membrii noştri de sindicat pentru a afla ce probleme au, dar şi să discutăm cu ei tot ce înseamnă activitate sindicală, procesele pe care le avem pe rol…  Avem judeţul împărţit pe şapte sectoare. Fiecare sector are un lider şi mergem, prin rotaţie, în fiecare sector pentru a sta de vorbă cu colegii noştri.

Nu avem plângeri de natură salarială, ceea ce înseamnă că ce au primit, în urma creşterilor salariale, să zicem că pentru moment poate i-a mulţumit. Însă mai avem câteva lucruri de care ei se plâng, cum este spre exemplu calculul sporurilor. E o chestiune pe care o avem în vedere acum cât se poate de repede şi vom face o acţiune în instanţă şi pentru aceste sporuri care ni se calculează la nivelul salariului din decembrie 2016. E vorba de dirigenţie, de învăţământul special, e vorba de gradaţiile de merit, dar şi de învăţământul simultan. Aceste activităţi sunt considerate sporuri şi ele se calculează nu la salariul actual, ci la salariul din decembrie 2016. Mi se pare destul de neplăcut să calculezi sporul la salariul de acum 3-4 ani”, a punctat preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ (SLI) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro