TABLETA DE VINERI – Radu PĂRPĂUȚĂ – La borta rece

Distribuie:

Coleașă conferențiază… Citește ceva despre educația multiculturală sau despre managementul timpului, a stresului, a fîsului, mă rog, o zeamă lungă din asta fără de interes și finalitate, dar la modă după noul standard paneuropean. Încearcă să-și moduleze vocea spartă, cu afectarea și grija pentru efect a actorului care vine în avanscenă să zbiere un aparteu și pentru amărîții ăia de la cucurigu. 

Din cînd în cînd se oprește din citit și vorbește liber, farfuridic însă. Se axează pe cîte o idee peltică, o apucă strîns, îi dă drumul, iar o înșfacă, îi dă ocol hermeneutic (că omul nostru e hermenăuc), pe urmă iar o scutură (o zghihuie ar zice Humuleșteanul), așa cum face mîța cu un șoarece mort. 

Să zicem că… Dar chiar și așa, chiar și așa… nu numai că, așa cum am afirmat înainte… cum tocmai ziceam… precum argumentam… acest management, acest set de principii, de de practici, aptitudini și sisteme, utilizate pentru… căci management vine din latinescul manum agere, a conduce cu mîna, da, această acțiune, despre care vă vorbesc astăzi, acest ansamblu de acțiuni mai bine zis, acest proces, o abilitate… în sfîrșit, managementul propriu-zis reprezintă mai mult, cuprinde ceva mai cuprinzător decît o simplă evaluare operativă și postoperativă a rezultatelor organizării, oricît de eficientă, oricît de benefică, oricît de impresionantă ne-ar părea nouă; el constituie, stă la baza verigilor organizatorice ale organizației, ca și ale fiecărui salariat, membru, actant, de identificare a abaterilor de la obiectivele, scopurile, țelurile, mă rog, normele, normativele și standardele prestabilite și a cauzelor care le-au generat, precum și de adoptare a măsurilor care asigură eliminarea abaterilor, menținîndu-se echilibrul dinamic, motrice, energic, veloce al organizației.

RADU PĂRPĂUȚĂ este un prozator rafinat și talentat, un traducător de mare valoare și un povestitor fără egal, mare iubitor de Ion CREANGĂ…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro