TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA – Anul vindecării (?)

Mîine-poimîine se mai pune de un an. Cum o să fie nu se știe… Așa cum despre anul trecut, care a fost și el nou, nu se poate spune mare lucru. Va rămîne anul pandemiei, așa cum 2021 va fi anul vaccinării. De vaccinat se vor vaccina mulți, foarte mulți. Unii cu încredere, alții forțați de împrejurări și împrejurimi.

Antivacciniștii vor da înapoi pentru că mulți vor pleca peste graniță, mulți vor veni la serviciu din nou, mulți vor fi marginalizați de prieteni, colegi și chiar rude. Ca unul care a trecut prin cîteva vaccinări, contra rujeolei (sau rubeolei, nu mai știu), varicelei, poliomielitei, gripei pot să vă spun că încă sînt sănătos. M-o fi durut, oi fi făcut febră cînd eram mic, a trecut. Știam că era bine pentru mine. De fapt, părinții știau. Și atunci erau teorii ale conspirației, și atunci au fost reticențe. Desigur, pe vremea comuniștilor vaccinarea era obligatorie. Poate și pentru că s-au vaccinat foarte mulți s-a creat starea de imunitate colectivă. Altele erau atunci problemele, însă.

Anul care vine îi va face și mai vocali pe unii, pe alții îi vom da uitării. Țoțoaște și Țoțoști o să mai avem, chiar sînt necesari în procesul de imunizare zvonistică. Poate că o să mai dispară din politica și politicienii de mahala. Poate o să fim mai atenți la cum și ce se face. Poate…

Tot ce știu este că mi-e dor de o bere la Fiord, fără distanțare, fără închis la 9 seara. Și mi-e dor și de teatru, fără mască, cu săli pline, cu bucurie.

La mulți ani și vaccinare maximă!!!

 

 

PUIU JIPA este actor la Teatrul Tony Bulandra, regizor și dramaturg; a devenit târgoviștean, de strada Liniștei, cu aerul lui republican de Ploiești…

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro