,,Așteptăm să se aplice legislația care a apărut pe ultima sută de metri’’ (Claudiu Barbu, lider de sindicat SJUT)

Angajații din sistemul sanitar așteaptă să primească, în luna ianuarie 2021, sporurile majorate promise, care trebuie să ajungă la 75 – 85%, dar și sporul de risc pentru cei care se ocupă de pacienții suspecți Covid 19, drepturi obținute relativ recent și prevăzute deja în legislația de profil. De asemenea, Claudiu Barbu, președintele Sanitas Dâmbovița ne-a declarat că în sistem se așteaptă cu mari emoții și aplicarea legii  153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Chiar dacă sindicatele din sănătate au cerut aducerea tuturor salariaților din sistemul sanitar pe grila de salarizare din anul 2022, așa cum s-a întâmplat în cazul medicilor și al asistenților medicali, liderul de sindicat de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se teme de apariția unei ordonanțe de urgență, în ultimele zile ale anului, prin care să se proroge aplicarea legii.

,,Așteptăm să se aplice legislația care a apărut pe ultima sută de metri. De exemplu dacă sporul de 75 – 85 % se va aplica, conform Hotărârii de Guvern 1035, asta o vom vedea pe 15 ianuarie, pentru că noi salariul pentru luna decembrie îl luăm pe 15 ianuarie. Este o hotărâre de guvern care trebuie să se aplice. Așteptăm și stimulentul de risc, pentru cei care se ocupă de pacienții suspecți Covid 19, având în vedere aplicarea legii 82, deci  așteptăm și de aici lucruri pozitive.

La legea salarizării 153 nu avem nicio modificare și ar trebui ca și această lege să-și parcurgă pașii normali,  dacă nu apare vreo ordonanță acum pe sfârșit de an care să spună că nu știu ce termene de aplicare se prorogă pe o anumită perioadă. Dar mai sunt trei zile și ne putem aștepta la orice de la guvernanții noștri,  care uneori au lucrat așa… până pe ultima sută de metri. Noi am cerut acordarea celor două tranșe de mărire, așa cum s-a acordat medicilor și asistenților medicali, și celorlalte categorii de personal, care au primit până acum etapizat, adică în fiecare an câte un procent.

Noi am solicitat să nu mai fie aceste două etape, 2021 și 2022, și să se dea de la începutul anului 2021 toată această creștere care a mai rămas pentru celelalte categorii de personal. Am solicitat Ministerului Sănătății, Guvernului României, Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, tuturor, dar până în momentul de față nu am primit niciun răspuns. Eu am învățat din experiența anilor trecuți că mai apărea câte o ordonanță de urgență pe 29 – 30 decembrie, deci în ultimele zile ale anului, prin care se proroga termenul de aplicare a legii cu încă un an’’, a declarat președintele Sindicatului Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, lider de sindicat la SJUT.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro