TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Un zbor spre nicăieri

Distribuie:

A mai trecut „o tură” de alegeri pandemice, decolorate, rarefiate. Au semănat cu virusul național, care ne răscolește zilele, care ne atacă zâmbetul. Lehamitea a măsurat o campanie electorală searbădă și fără logică, fără speranțe. După acest 27 septembrie, cam asta ar fi tot ceea ce aș putea să vă spun, ne așteaptă un zbor spre nicăieri.

Să vă povestesc, Compania aeriană Qantas a vândut în numai 10 minute toate locurile pentru un „zbor către nicăieri”; acest zbor, care va fi efectuat cu un avion Boeing 787, va survola muntele de granit roșu Uluru, insulele Whitsundays și Marea Bariera de Corali. De asemenea, doritorii pot să achiziționeze, pentru 25 de dolari, pachetele de cadouri oferite pasagerilor de la clasa business, care conțin cremă de mâini, pliculețe de ceai, biscuiți cu ciocolată și alune, printre altele.

 

Am prins ideea, mă gândesc să organizez la repezeală, un astfel de zbor spre nicăieri, cu vreo 300 de primari, recent aleși, cu liderii lor de partid, toți, din opoziție, de la putere, de la colțul străzii, le ofer și cadouri, o slănină râncedă, un ou mirositor, un cârnat electoral, toate întinse pe hârtiile lustruite care ne-au ocupat cutiile poștale, cu promisiuni, cu dărnicie grețoasă, cu zâmbete strâmbe și ochi tulburați de covidul de fiecare zi. Ce noroc că, în viața de fiecare zi, rânjetele lor strâmbe stau ascunse dincolo de masca lăbărțată, colorată și ea în spiritul doctrinelor de partid.

 

Domn Primar, oricare ești, îți reamintesc (!) cum scrie Shakespeare, în Hamlet, bolile necruțătoare se vindecă prin leacuri necruțătoare sau nu se vindecă deloc. Priviți, așadar, în jurul nostru, sunt numai oameni necunoscuți, nici nu mai știi dacă sunt făcuți din oase, din carne. Cam așa, e un putregai puturos… Și ar fi cazul să ne dăm seama că omul e mereu singur, așa că trebuie să încercăm să mai și trăim un pic. Vedeți? Până și timpul a rămas suspendat în spatele ferestrelor, stă acolo ca un nor subțire.

 

Ne uităm, deci, la o lume obișnuită, a devenit neverosimilă tocmai prin înfățișarea ei normală, adică tulburătoare prin banalitatea ei. Am ajuns, e drept, niște biete păpuși de paie, fără apărare, de care oricine poate să râdă. De ieri, zâmbesc pe sub măști niște oameni care ne-au mai păcălit pentru o vreme îndelungată și o vor mai face și la sfârșitul anului…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro