TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Isărescu, Mihăescu… Mugur să fie!

  Mă tot întreb, dar fără folos, dacă mai există ceva, în lumea noastră de azi, care să nu stea sub semnul incompetenței, imposturii, minciunii, aroganței… Când cei care ne conduc, azi ca și ieri, sunt „expresia” nepriceperii crase (asta ca să fiu reținut în epitete, deși știu că nu e cazul), a caracterelor palide și învolburate, la ce oare ne mai putem aștepta?

   Mi-am făcut, în cei peste 40 de ani de meserie, munca mea de profesor cu pasiune, cu prețuire pentru spiritul liber și plin de încredere în soarta lor, al miilor de elevi pe care i-am avut în fața ochilor mei. Le-am „predat” economie și filosofie zecilor de generații de „carabelliști” și nu numai lor. Sunt câteva mii de economiști, absolvenți de științe politice, sociologi, filosofi care au început cu mine drumul lor de azi, i-am revăzut pe mulți dintre ei,  m-au invitat la susținerea tezelor lor de doctorat, sunt răspândiți în toată lumea și mă bucur  să-i întreb, din când în când, despre viața lor de azi; cei mai mulți îmi răspund și stăm la „povești electronice” adesea. Câțiva dintre ei scriu, alături de mine, în fiecare săptămână chiar aici, la Gazeta Dâmboviței, au răspuns cu drag și îi citesc cu bucurie. Atunci când eu știu atât de bine ce tineri speciali au trecut și prin munca mea, adesea de dimineață până seara târziu, ceea ce vă propun să citiți mai jos mi se pare o distopie uriașă. Deși, iată, nu mă îndoiesc de adevărul cuvintelor următoare…

   Domnul profesor Dan Popa a scris, de curând, istoria tristă pe care o reproduc aici. Nu am nimic altceva de comentat, de adăugat, citesc și eu, alături de prietenii mei de la „gazetă”, cu tristețea unei toamne mohorâte și fără ieșire. „Lucrez cu câțiva studenți din ani terminali din secția considerată a fi cea mai bună din ASE. Mi se spune că studenții în cauză sunt pasionați de presa economică. Pentru unii dintre ei, ăsta ar fi visul lor: să scrie articole economice. Le dau un test azi, bazându-mă pe știrile din ultima perioadă. Îi întreb: v-ar plăcea să fiți azi în pielea lui Mugur Isărescu? Cum v-ați petrece ziua? Răspuns 1: Aș goni prin București cu bolidul meu de 80.000 de euro și nu m-ar interesa de ce spun alții. Întrebare suplimentară: Ce bolid? Ce 80 000 de euro? Răspuns: Păi, Mugur Mihăescu are mașină de mașină, ce întrebare e asta? Răspuns 2: Fiind un nume generic, aș ieși cu prietenii la un bar în Centrul Vechi. Întrebare suplimentară: N-ați auzit de Mugur Isărescu? Răspuns: Nu! Ar fi trebuit? Răspuns 3: Dacă aș fi în locul lui Mugur Isărescu și respectivul ar avea peste 18 ani, aș pleca naibii din România. Răspuns 4: Nu mă interesează, eu minez cripto. Nu cunosc și nu mă interesează cetățeanul. Răspuns 5: Ce aș face? Hmmmm… Sunt multe lucruri de discutat. Părinții mei lucrează în diplomația economică. Ne poate fi util acolo? Dacă da…. Nota mea: Ce reforma pensiilor, ce PNRR3? Uitați-vă ce vine din urmă… Și nu e vina lor, ci – cu mare regret o spun – a profesorilor inadaptați din ASE. Ăsta e cel cu Isărescu…”

   Știu că citesc tableta mea de fiecare luni foarte mulți dintre foștii mei elevi. Vă provoc, aștept comentariile voastre și promit să le fac cunoscute tot aici.


  P.S.  Știți, prieteni, cum sunt, de fapt, vremurile pe care le trăim? Eu cred că au imaginea din fotografia la care mă uit de câteva zile, cu o privire sadică și chiorâșă… Adică așa: Ministrul Muncii, vestita doamnă a liberalismului autohton, a postat miercuri, 22 septembrie, mai multe poze din timpul „vizitei de muncă” în județul Tulcea. Într-una dintre ele, Raluca cea liberală apare împreună cu alte șase persoane, în timp ce tăia panglica la inaugurarea unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării. Panglica aceea îngustă mi se pare că este România, iar fiecare bucățică tăiată de umeziții domni, lângă țanțoșa ministreasă, pare să fie hărțuita și forfecata noastră viață de azi. Franjuri, franjuri…

   Altfel, noi o vom mai câțâi o vreme, dar ce importanță mai are? Sunt toți o apă și-un pământ!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]ambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro