Ordinul Arhitecților găzduiește expoziția Constanța – Clădiri de patrimoniu semnate arh. Victor Ștephănescu

Joi seară, în inedita clădire care găzduiește Ordinul Arhitecților, filiala Muntenia Vest, a avut loc vernisajul expoziției Constanța – Clădiri de patrimoniu semnate arh. Victor Ștephănescu, dar și lansarea albumului „Arh. Victor Ştephănescu, între Stilul Naţional şi Modernism”, care cuprinde operele realizate de Victor Ștephănescu.

Arhitectul Victor Ștephănescu a fost unul dintre marii arhitecți români care au profesat în prima jumătate a secolului XX. Deși mai puțin cunoscut decât alți colegi de-ai săi, lucrările arhitectului au trecut peste vreme și stau astăzi dovadă a măestriei și inovației sale în domeniul arhitecturii.

Cu toate că cele mai multe dintre lucrările arhitecturale ale lui Victor Ștephănescu se găsesc în Constanța, acesta are câteva lucrări realizate și în județul Dâmbovița, una dintre cele mai importante fiind clădirea care găzduiește Primăria Fieni.

Expoziția a fost deschisă de arhitectul Emil Stănescu, președintele Filialei Muntenia Vest a Ordinului Arhitecților, urmat de arhitectul Alexandru Bălan, fost președinte al filialei și arhitectul Radu Cornescu, cel care s-a ocupat de expoziția itinerantă adusă și în orașul Târgoviște.

Expoziția poate fi vizitată până săptămâna viitoare!

 

 


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro