LUMEA FĂRĂ MASCĂ – Constantin CIUCĂ – Fragmentarium…

HOCUS-POCUS! Dacă citesc o carte care îmi place mult, la ultima pagină eu îi mulțumesc scriitorului pentru ea și, chiar dacă el este mort, îl rog frumos să mai scrie una! Și el, în mintea mea, mai scrie una!

   FORME ALE DURERII… Vorbeam astăzi cu o doamnă al cărei soț murise de trei ani. Mi-e dor să calc cămăși, mi-a spus ea.

   O PROBLEMĂ… Cum vii cu mașina dinspre București spre Târgoviște, la un moment dat vezi pe șosea un indicator spre Lungulețu. Mie asta se pare o problemă gravă de metrologie. Nu înțeleg. Adică, domnule, ori e lung, ori e scurt? Lunguleț?  Cu ce l–au măsurat? Cu metrul sau cu metrulețul?

   ȘI EU AM AVUT PISICI… În orășelul din Sud în care am locuit o bună parte a tinereții mele, o doctoriță mi-a dat odată un concediu medical de șapte zile. Mi-a plăcut de doctoriță pentru că stătea picior peste picior, cu niște pantofi negri eleganți în picioare și cu halatul imaculat desfăcut la primii doi nasturi de sus, era tânără, frumoasă și tonică, necăsătorită și disponibilă, inteligentă și feminină, cu ochi negri iresponsabil de mari și o privire alarmant de ademenitoare! Și avea multe pisici. La câteva zile după întâmplarea cu concediul medical, am primit de la ea, pe nepusă masă, cadou un pisicuț siamez frumos ca o bijuterie. Nu mai avusesem niciodată animale de casă și am zis, hai să cresc și eu un motan. A fost un bun motiv ca eu și doctorița să ne vizităm o vreme. Dar cu doctorița nu a ieșit nimic. În schimb din motanul acela, Petrică, au mai ieșit încă doi motani, Gigi și Mirel și, drept urmare, la un moment dat în garsoniera de la marginea cerului eram la un loc șase ochi albaștri și doi ochi căprui.

   NATALITATE +/-… Mulați strâns bine pe fund, blugii au măritat multe femei pe care figura sau spiritul nu le ajutau la prima vedere. De altfel, o natalitate sănătoasă într-o țară, este de neconceput fără o pereche de blugi deșirați în genunchi și strânși pe cur, care să dea bărbaților aripi. Însă, la fel de adevărat este și că, dacă îi mulezi pe curul greșit, țara va avea de suferit.

   DIFERĂ FEMEILE DE PE NET FAȚĂ DE CELE DIN VIAȚA REALĂ? Un pic. Pe net toate femeile au fițe mari și trebuie tratate ca prințese moștenitoare, ca să nu te blocheze. În lumea reală însă, poți să mănânci cu ele o savarină sau două și să faci o burtă de râs.

   CU CE TE OCUPI? (scriitor)… Se mai întâmplă câteodată să mă întrebe cineva cu ce mă ocup. Cu nemurirea altora, răspund. Iar ei zâmbesc îngăduitori și dau din cap cu subînțeles.

   MINTEA ALTCUIVA…  Cu cât este mai curată, mai limpede si mai exactă oglinda minții celui care te reflectă, cu atât trăiești tu însuți mai intens atunci când te vezi în ea. 

   PARAZIT… Există oameni goi și pustii care nu știu ce să facă cu ei înșiși și cu viața lor. Și atunci își caută o gazdă în care să intre și pe care să o paraziteze. Și te găsesc pe tine. Până se instalează în căldura ta, îți fac fripturi, scamatorii de circ și iluzionism, cadouri pe care nu le ceri și tot ce mai e necesar ca tu să îi lași să intre. Apoi, odată instalați în sufletul tău, încep să te mănânce de viu pe dinăuntru. Să se hrănească adică cu emoțiile tale, cu amintirile tale, cu bucuria ta, cu ființa ta pentru a-și da lor înșiși un conținut. Și o duc bine. Se umflă. Trăiesc. Au viață! Viața ta!

 

CONSTANTIN  CIUCĂ  este un foarte cunoscut  poet, prozator și, desigur, fost profesor de „Carabella”… Puteți să citiți mai multe texte ale autorului pe www.kuppi.ro

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro