LUMEA CU MASCĂ – Constantin CIUCĂ – Regele cu pene

Unele păsări sunt atât de obosite de zbor, încât, chiar dacă mai dau încă din aripi, ele au adormit deja în aburul ud al unui nor…

 

 

Antichități… Eram odată la Costinești cu niște prieteni pletoși și bărboși și printre noi era și un franțuz tuns până în vârful capului. Erau anii șaptezeci. Într-o zi, la bere pe terasă, franțuzul se uită la noi și zice, superior: Ce aer de anii șaizeci aveți!

 

Nemurire…  Eminescu a împlinit 171 de ani. Îl invidiez maxim. Pentru vârsta lui, se ține grozav!

 

Maturitate… Se spune că femeile tinere se dau în vânt după bărbații maturi în judecata cărora să aibă încredere. E adevărat. Dar numai cu condiția ca judecata lor să le confirme ceea ce ele deja știu!

 

Vârste… Se vorbește deseori despre vârsta a doua sau vârsta a treia dar nimeni nu vorbește despre vârsta a patra. Vârsta a patra?! Da. Aceea în care trebuia să fii deja mort, dar tu te încăpățânezi!

 

O sancțiune severă…  Există, din păcate, în lumea asta femei atât de frumoase încât simpla lor apariție are un efect ginecocid. Altfel spus, unde apare o femeie ca asta, celelalte femei din jurul ei dispar brusc. În locul lor lumea rămâne populată de această femeie unică iar tu rămâi cu ea în minte, vrăjit, săptămâni sau luni de zile ca într-o pușcărie în care singurul vizitator care îţi este permis este această femeie. O sancțiune severă, cu executare, asta este o femeie frumoasă. O sancțiune pe care o primești fără să fi făcut de fapt nimic rău sau nepermis. Sigur că este nedrept.

Bărbatul fantast…  În mine locuiește un bărbat fantast care iese din când în când la suprafață ca o erupție pe piele, și care știe și poate să facă absolut tot ce vrea din mine. Este un om de știință de excepție obsedat de exactitate și un artist preocupat intens de frumos în formele lui maximale. Acest bărbat dement din mine nu se teme de nimic. De absolut nimic!
Este bărbatul care pentru femeia și copiii lui poate lupta, fura, minți, sacrifica sau omorî pe oricine.

O confuzie  care poate fi fiscalizată… Oamenii fac o confuzie copilărească din care cauză pierd un bun prilej pentru chermeză: confundă ziua de naștere cu ziua de expulzare. Momentul în care celula cu codiță de la tata dă buzna în celula grasă de la mama este de fapt ziua ta de nașterea. Momentul din maternitate când mama te scoate pentru că vrea să vadă cum arăți și cu cine semeni, e ziua de Welcome home! Ce vreau să spun e că, în felul acesta, prin sărbătorirea de două ori pe an a venirii tale pe lume, bugetul de stat s-ar consolida semnificativ ținând cont de taxele și accizele încasate anual în plus pe bere și șampanie!

CONSTANTIN  CIUCĂ  este un foarte cunoscut  poet, prozator și, desigur, fost profesor de „Carabella”…

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro