TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu ALEXANDRU – Cetățeni de mâna întâi și cetățeni de mâna a doua

Maestrul turnător Ion Cristoiu spune că s-a vaccinat pentru rațiuni… politice! Adică s-a vaccinat pentru a nu face parte din categoria „cetățenilor de mâna a doua”. Căci simte deja că societatea se scindează între vaccinați și non-vaccinați care determină o schimbare a înfățișării lumii.

            Dar avem ceva nou cu această împărțire socială? Ar fi extraordinar dacă am avea de-a face cu o „modă jurnalistică”, cu un episod trecător. Dar s-ar părea că lucrurile vor fi puse și în practică. Dar ce mai contează încă o segregare socială pe lângă cele existente deja? Avem doar pensii mizerabile la cetățenii de mâna a treia față de pensiile inimaginabile ale cetățenilor de mâna întâi. Iar situația persistă și tinde să persiste la infinit. Fiecare zi de astfel de nedreptate înseamnă un blestem pe țară. Dar ce contează?! Sigur va veni ziua când se va face lumină. Știm, va fi o zi care va pica „prea târziu”. Și mai știm că în acel moment un politician se va bate cu cărămida în piept că el a „reușit performanța de a face dreptate!” („dreptate” pe care fie tot el, fie colegii lui dragi, de mâna întâi, au slăbit-o când au luat decizia segregării).

            Mai avem cetățeni de mâna întâi în economie. Ăștia sunt marii „industriași”, care s-au rodat în relația cu statul. Adică s-au adaptat atât de bine la jecmănelile statului, încât acest stat mai închide ochii la micile artificii la care apelează pentru a putea avea și ei un profit. Și cetățenii de mâna a doua, adică proprietarii de magazin din vreun sat. Ăștia pot deveni ingineri financiari oriunde în lume, căci pentru a putea avea un profit – sau a rămâne „pe zero” măcar – sunt obligați să se strecoare, să mituiască, să lucreze la negru, să încalce legea în mod deliberat; adică, într-un cuvânt, să devină experți în jungla statului care te invită la evaziune. Altfel nu ar putea supraviețui deloc! Acești cetățeni constituie sursa primă a atenției ANAF-ului. Toată lumea știe cum vine acest ANAF și dă amenzi „căci nu pot pleca cu mâna goală!” Până și portarul de la Finanțe și Impozite doarme liniștit pe pernă, împreună cu ultimul funcționar de acolo, căci „au conștiința împăcată!” Sistemul este de vină, „ei doar își fac datoria!” Exact ca la Auschwitz și Colima, Aiud sau Pitești!

            Așadar, nu vă speriați că intrăm într-o nouă ierarhizare cu vaccinul ăsta! Mă uit la taberele vacciniștilor și antivacciniștilor de ceva vreme. Antivacciniștii sunt în mod evident în dezavantaj. Mi-a milă de ei, căci îi așteaptă categoria a doua. Vacciniștii par mai vocali, mai agresivi, având de partea lor presa, politicul și oamenii de știință. Mai invocă și rațiunea! Logica! Antivacciniștii au de partea lor doar… conspiraționiștii, oamenii de știință mai puțini mediatizați și considerați cam nebuni plus o presă care nu este de „mâna întâi”. Așa că finalul aici este bine anticipat de maestrul Cristoiu care, ca de fiecare dată în istorie, a știut unde să se poziționeze. Succes!

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro