JURNAL DE CORPORATIST – Teodor Constantin BÂRSAN – Partidul te vrea sănătos cu forța!

Parafrazându-l pe Țuțea: fii sănătos, că te ia mama dracului! Cred că este o tradiție a statelor, a guvernelor, guvernanților și guvernatorilor, a leaderilor, conducătorilor și autocraților, istoric vorbind, de a ne asigura de bunele lor intenții. Dacă cei din vechime nu   s-au străduit foarte mult să ne convingă, până la urmă apelând la argumentul ultim, asta e starea de lucruri, „Roma este superioară barbarilor, toată lumea acceptă Pax Romana”, sau mai târziu Pax Mongolica, bunăvoința Sublimei și Înaltei Porți. Conducătorii de azi, decidenții, autocrații democrați de azi fac tot posibilul să ne convingă de bunele intenții pe care le au față de alegători, de popor, de națiune, mai recent populație.  Deși sunt preocupați de siguranța, bunăstarea și sănătatea noastră, ne atenționează și ne avertizează ca niște părinți sau profesori care încearcă să îmbine exigența cu toleranța, că ne așteaptă anumite consecințe dacă nu vrem să fim ascultători și să ne supunem legilor, regulilor și restricțiilor apărute peste noapte. 

   Președintele Statelor Unite ale Americii, i-a avertizat pe cetățenii nevaccinați că vor trebui să plătească scump, dacă nu fac vaccinul, că „le” pun răbdarea la încercare. Modul, maniera în care a fost spus o consider terifiantă și oribil de distopica și de tiranică. În momentele rare în care Biden nu se comportă de parcă ar fi „mâncat o sută de xanax-uri la cină”, cum spune Tom McDonald, are niște răbufniri bizare, aproape sociopate. Petre Țuțea ne spunea că regimul comunist și partidul a încercat să ne facă fericiți cu forță.  „Fiți sănătoși sau vă ia mama dracu’” le-ar spune, deci, Biden scepticilor și anti vaxxerilor. Dacă s-ar face doar Biden vinovat de aceste manifestări dictatoriale am putea pune un asemenea comportament patologic pe seama senilității sale. 

   Într-o altă țară dezvoltată, prosperă și progresistă a Occidentului, Australia, prim ministrul a declarat că persoanele care refuză vaccinarea ar trebui să sufere consecințele unui lockdown separat, un lockdown destinat doar celor ce refuză vaccinarea împotriva covid. Cazul tinerilor arestați pentru că ieșiseră la o plimbare pe plajă e arhicunoscut în Vest. În Republica Irlandei, un lockdown mai blând a fost declarat deja de două luni. Sigur acest lockdown destinat doar nevaccinaților a fost prezentat mai degrabă ca o relaxare a restricțiilor. Totuși mai mult decât restricțiile care ba se aplică, ba se ridică în Irlanda, mă îngrijorează declarațiile distopice ale unor șefi de guvern din Occident. Pentru că aceste declarații sunt pure amenințări la adresa celor care refuză să se supună restricțiilor, regulilor, supravegherii digitale, monitorizării prin contact tracing și, în general, celor care refuză să accepte scriptul perpetuu contradictoriu al guvernelor și instituțiilor de stat, al corporațiilor Big Pharma. 

   Nu ar fi prima dată când oamenilor le-a fost impus să renunțe la drepturi, au renunțat și altă dată la averi, aur, argint, proprietăți, dreptul de a purta arme, dreptul la proprietate. Ceea ce este diferită e că oamenii renunță astăzi la drepturi de bunăvoie. Ei, impropriu spus, de bunăvoie, dar în fond nu avem o țeavă de pistol la tâmplă. O facem datorită presiunii sociale, o facem pentru că am fost învățați și că ne-am învățat mult prea mult să fim docili și ascultători. Argumentul suprem care ni se oferă este binele comun. Acest bine comun, general, a fost invocat și atunci când oamenilor  li s-a luat dreptul la înarmare și auto-apărare, așa cum s-a întâmplat de multe ori în timpul dictaturilor, și atunci când oamenii au renunțat la averi, la rezervele financiare solide, așa cum au făcut-o în 1935 la ordinul lui Franklin D. Roosevelt, totul desigur pentru prosperitate și o economie stabilă. Este redundant să mai explicăm că Ordinul Executiv 6102 a lui F.D. Roosevelt nu a fost benefic cetățenilor SUA ci băncilor și Rezervei federale. 

   Argumentațiile care susțin vaccinarea au ajuns din ce în ce mai hilare, de la „vaccinați-vă să fiți protejați de Covid 19” la „vaccinați-va să reduceți riscul de infectare sau pentru a reduce riscul unei forme mai grave a COVID 19,” și la „vaccinați-va să puteți merge la UNTOLD, Vama Veche, Coachella, fel de fel de concerte și evenimente”, la „vaccinați-va să scăpăm odată de pandemie și lockdown”. Vaccinarea, ca fenomen social, are anumite similitudini cu alegerile electorale. Apar sintagme precum „hai că am făcut-o și pe asta”, „hai să scăpăm și de lockdown odată”. Apar recompense financiare, culinare, reduceri, gratuități. Vaccinul ar trebui să aibă un singur fundament, cel medical, acela că te protejează. Orice altă argumentație reduce credibilitatea. Sau poate pentru că numărul scepticilor crește, argumentația devine din ce în ce mai fantastică. Dincolo de argumente și marketing, cei mai convingători sunt acești cerberi, fie că vorbim de politicieni, jurnaliști, specialiști, care ne transmit amenințări din ce în ce mai serioase. Domnilor, promisiunile și amenințările dumneavoastră repetate nu ne fac să devenim mai docili, mai ascultători, nu ne asigură de intențiile bune ale oamenilor politici și ale corporațiilor Big Pharma, ci dimpotrivă vă scad credibilitatea în mod considerabil. Spuneți-ne, va rog, cât de mult țineți la sănătatea noastră și apoi promiteți-ne măsuri punitive, care ne vor afecta social și financiar dacă nu urmăm tratamentul medical prescris de dumneavoastră. 

   Încă nu m-am resemnat cu ideea că trăiesc într-o societate distopică. Nu vreau să cred că oriunde aș merge, voi găsi aceleași Eurasii, aceleași Oceanii, aceleași ministere și aceiași șobolani.  În lumea mea 2+2 continuă cu încăpățânare să fie egal cu 4.

 

TEODOR  CONSTANTIN  BÂRSAN este sociolog, poet și prozator, corporatist de… Irlanda, dar nu a uitat Târgoviştea adolescenţei lui…

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro