JURNAL DE CORPORATIST – Teodor Constantin BÂRSAN – La pescuit de idei

Distribuie:

Nu știu dacă am ce să va împărtășesc astăzi. Ce s-a putut spune s-a spus. Nu văd ce ar mai fi de spus, de dezbătut, de criticat, de analizat, de parlamentat. În Irlanda a fost aplicat lockdown nivelul 3, ceea ce înseamnă că ar fi înțelept să evit nisipurile fierbinți din țările mediteraneene sau tropicale și să mă mulțumesc cu oceanul înspumat rece și neprimitor de aici. Ocean care de altfel are farmecul lui… Unde altundeva mai poți vedea valurile Oceanului Atlantic pe timp de furtună ca în picturile lui Aiwasowski? Dacă este ceva care mă calmează cu adevărat este oceanul. Marea desigur are întotdeauna un efect benefic asupra mea, însă oceanul mă ține la distanță și mă cheamă în același timp. 

În sfârșit, despre ce vorbeam? Ah da, pelerinajul din Iași, Selly vs Ministrul Educației, manifestanții anti botnițe, revoltații și terorizați de zi cu zi… Ca de obicei, presa românească și românii în genere au obiceiul să transforme orice criză într-o dramă. S-au ridicat și Q Anon, acești discipoli ai lui Radu Moraru care vor să lupte împotriva ordinii mondiale, pe de altă parte îi avem pe cei care urmează orbește tot ceea ce clasa politică românească, vest-europeană și OMS le spune ca fiind literă de lege. Unde mă aflu eu? Undeva la mijloc, centru dreapta stânga…  Completează foarte bine apa sărată a oceanului și gulfstreamul, o supă de peste cu pâine de casă și o porție generoasă cu fish and chips prăjit în bere, piure de mazăre, maioneză, lămâie, o halbă de Beamish sau Guiness. La mic dejun Irish breakfast care nu este deloc asemănător cu Scottish breakfast, cârnați, fasole, budincă neagră (sângerete, un fel de…), rashers adică bacon, banană prăjită dacă se poate și ouă benedict.  Unt neapărat Kerrygold, făcut în comitatul Kerry, țară a hobitilor, unde văcuțele sunt fericite și iarba e verde, sau Dairygold, cu gem sau dulceață de la Brutăria O’Keefe. După un asemeni ospăț vezi viața cu alți ochi. 

Ah da, vorbeam de isterie, ea este prezentă în ambele tabere, inconștienții care vor să ne infecteze pe de o parte și fasciștii cu botniță pe de alta. Iar oricum să mergi la moaștele Sfintei Parascheva e un semn de primitivism, iar noi cu Iphone și zmartwatch am depășit aceste vremuri de misticism. Le-am depășit prin anii 50, grație tovarășului Stalin și suitei sale. Ei   ne-au dezvîțat de misticism. Dacă în anii comunismului  am asistat la dărâmarea bisericilor, noi fiind niște trepăduși prin excelență, acum dărâmăm Biserica cu totul. Am încredințarea că această populație (că națiune nu mai este) se va uită în viitor la valorile spirituale și la marii oameni care i-au dus numele mai departe, ca la niște dinozauri primitivi care trebuie aruncați la coșul de gunoi al istoriei. Pentru cină, aș opta pentru un miel cu mentă, o nebunie, sau un cod cu cartofi prăjiți, compoziție cu bere Franciscan Well. După cină, caramel fudge și Irish coffee cu Jameson, whiskey Conemarra sau ceva lichior de whiskey irlandez. Irish coffee are două culori distincte, crema fiind întotdeauna la suprafață. După masă o plimbare pe plajă sau pe stânci, și un Amber Leaf… Sau tutun de prizat englezesc Wilsons of Sharrow… Sau fără tutun…

Faptul că Selly, așa cum a spus și el, un puști de 19 ani, a reușit să sperie Ministrul Educației prin inteligență și elocvență ne arată că țara – politic, cultural și social – e dominată de incompetenți, șmecheri, curve, cretini și analfabeți.  Crema rămâne la fund. Romanian coffee. La suprafață se ridică tzuica și miroase a prostie și a sarakie, culturală, spirituală, generală.

Eu am plecat la pescuit, pe malul Oceanului Atlantic, cu James Joyce, Jordan Peterson și câțiva românași, Nae, Mircea, Dinu și cu Petre pe care nu îi mai citește nici dracu. O săptămâna fără știri, statistici covid, demonstrații anti masca, ceea ce va doresc și vouă. Fir întins!

TEODOR  CONSTANTIN  BÂRSAN este sociolog, poet și prozator, corporatist de… Irlanda, dar nu a uitat Târgoviştea adolescenţei lui…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro