ortooxacell kiss2022.gif Flax

Gura Ocniței: Vernisaj la singura galerie de artă din mediul rural dâmbovițean

   Articol realizat de  Roxana Clopotaru, studentă în anul II la specializarea Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare a Universității Valahia

  După succesul de anul trecut al tablourilor expuse de artista Klara Pădurean din Mureș, dar și de anul acesta al tablourilor expuse de pictori din mai multe zone ale țării, printre care și artistul dâmbovițean Mihai Șerbănescu, galeria de artă de la Gura Ocniței, singura din mediul rural din județul Dâmbovița, a căpătat din nou culoare.

De această dată protagonistul este pictorul Constantin P. Popescu, târgoviștean la origini, dar stabilit acum în capitală. Viziunea tinerească asupra culorilor îl caracterizează, este îndrăgostit de pictura abstractă, iar faptul că a trecut prin multe încercări ale vieții l-a făcut să își exprime și mai bine dorințele și gândurile  prin forme și nuanțe.

 

„Voința și credința neamului-UNIREA” este numele pe care l-a purtat această manifestare culturală aflată sub semnul Centenarului Marii Uniri. O unire a artelor putem spune că s-a întâmplat astăzi și la Gura Ocniței. Alături de pictorul Constantin P. Popescu au fost cunoscuți scriitori dâmbovițeni (Corin Bianu, Ioan Vișan și George Ioan Canache), pictori (Ioan Roiban și Mihai Șerbănescu), preoți ai comunei (pr. Alin Pleșa, pr. Nicolae Nicuță și pr. Eduard Bădica), dar și art-managerul Victor Mihalache.

„Ne-am cunoscut la un cenaclu de seară din București, nici nu știu dacă este mai întâi pictor sau mai întâi scriitor! „. Aceste cuvinte aparțin domnului Gabriel Pușcă, editorul cărților lui Constantin P. Popescu, cel care scrie la fel de frumos precum pictează. Alături de tablouri s-a aflat și una dintre cărțile sale, „Douăsprezece nopți”.

Cuvinte de laudă la adresa pictorului și scriitorului au sosit și din partea artistului Mihai Șerbănescu, cel care i-a fost mentor și l-a îndrumat de multe ori. „Dumnezeu a pus culoare în orice: și în cele văzute și în cele nevăzute” a simțit Mihai Șerbănescu să spună atunci când a privit lucrările lui Constantin P. Popescu.

Vernisajul expoziției a fost urmat și de un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric „Comorile Satului” din Gura Ocniței (coordonator-Liliana Iotu), Biblioteca Comunală Gura Ocniței, Atelierul Veseliei, Grupul Tradițional „Tărăncuțele Vesele” al Școlii Gimnaziale din Gura Ocniței și Antonia Mihălcioiu.

Artistul nostru trece printr-un moment greu și aș vrea ca fiecare dintre dumneavoastră să aveți un gând de rugăciune către el. Urmează să treacă printr-o operație destul de complicată, așa că îi dorim multă sănătate!”, spune primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Ioniță.

Edilul l-a felicitat în mod deosebit pe artist și a fost la rândul său apreciat pentru faptul că a făcut ca Gura Ocniței să fie comuna cu cea mai bogată activitate culturală din Dâmbovița.

Tablourile pot fi văzute în continuare în galeria de artă „Marin Petre Constantin” aflată la Căminul Cultural din Gura Ocniței, singura din mediul rural din întreg județul.

Și această acțiune face parte din seria de manifestări culturale „România suntem noi!”, proiect demarat la începutul anului 2018 de art-managerul Victor Mihalache.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media