Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

GEOMETRIA CUVÂNTULUI – Ecaterina PETRESCU BOTONCEA – Din jurnalul medicului ATI, octombrie negru…

Da… Repet… Mă simt exilată într-o lume tot mai greu de înțeles… Să ai posibilitatea să eviți un dezastru și să nu o faci? Să amplifici răul prin pasivitatea ta și, mai mult, să te folosești de mass-media și de rețelele de socializare ca să răspândești gogorițe, filmulețe trucate și false argumente împotriva unor soluții salvatoare și împotriva oricăror evidențe… Că e jale….

Să privești moartea altora ca pe o irealitate, ca pe o farsă… Și să te mai numești jurnalist sau formator de opinie? Pot fi de acord că ne-am pierdut încrederea în liderii noștri politici, dacă am avut-o vreodată, dar noi ne-am pierdut încrederea în Dumnezeu! Și mă întreb, retoric, atunci când cineva, care ar fi putut să trăiască, moare învins de propaganda antiviață, mai avem obraz în fața lui Dumnezeu?

Cine răspunde pentru atâția morți, pe timp de pace, dintre cei care sabotează sănătatea unui popor? De ce suntem atât de manierați, de toleranți, sau poate că intimidați de niște impostori?

Din calcule simple rezultă 10.000 de vieți pierdute în fiecare lună, dacă nu ne trezim! Se vorbește despre o nouă tulpină Covid19, selectată la noi, prin nevaccinare… Tot personalul din spitalul în care lucrez, este înmărmurit.

Alți 11 morți în ultimele 24 de ore, proveniți din secțiile covid… Pe coridor, în fața secției noastre, plânge o familie disperată pentru o tânără mamă, bolnavă de covid, care a născut prin cezariană. Starea ei este una extrem de gravă, a avut nevoie de suport ventilator, este intubată și sedată, aproape fără șanse de supraviețuire. Acasă o mai așteaptă un copil de trei ani…

Dar în spatele fiecărui deces, atât de inacceptabil, se ascunde o dramă. Fiecare pacient are copii, părinți, frați, surori, prieteni! Curtea spitalului este plină de salvări, corturi, o vânzoleală continuă, tragică și plină de oameni care își plâng morții.

Secția de Chirurgie se închide, sufocată de bolnavi care, pe lângă boala chirurgicală, au contactat covid.  Este situația unui spital din țară, iar ele sunt multe. Rezumând, țara arde în flăcări, iar babele, cele mai multe ghicitoare în ghioc, se piaptănă, privindu-se, narcisist, în oglindă…

Știam că fac parte dintr-un popor de clevetitori, dar nu și dintr-unul de majoritar fundamentaliști. Ne-am speriat de vaccinare precum păsările cerului când au văzut acceleratul. De fapt, ce mai susținem după ce patru miliarde de oameni s-au vaccinat în lume fără probleme? Iar noi murim ca muștele? Chiar noi pentru noi nu contăm? Locul întâi în lume la mortalitate covid… Sigur, raportat la populație.

Incredibil! Cum s-or simți cei care au alimentat neîncrederea cu atâta persuasiune? Și de ce?

Ar trebui declarat doliu național! Ne-a murit înțelepciunea!

 

 

Ecaterina  PETRESCU  BOTONCEA este medic la Spitalul Judeţean din Târgovişte, a scris 13 cărţi, e o autoare de succes și spune că a tânjit după marea medicină, după o lume în care frecvenţa minunilor e mai mare…

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media