EDITORIALUL DE JOI – Bogdan CIUCLARU – Vremuri noi, tot cu gherțoi!

   Nu-mi iese din cap o secvență, care a circulat pe net acum vreo trei ani, cu taximetristul care nu era dispus să dea drumul la aparat pentru că… era Revelion. Dorea și el bănuțu’ gros, cum se zice în branșă, într-o lume care oricum n-are alt preset decât Cașcaval maxim.Taximetristul va fi furat apoi la cântarul din piață, prădat la medicul de la stat, umilit la pompă și înjurat – interior și exterior – de cei cu care interacționează. Asta e lumea lui, ăsta e circuitul din care e imposibil să te extragi.  

   Gherțoismul a devenit un fel de religie neoficială adoptată de mulți dintre compatrioți. Sunt gherțoi deci mă zbat să exist. Principiul lui Descartes! Filosofie de viață românească! Nu-mi spune că nu o recunoști! Ne ciupim și ne cârpim cu o așa mare viteză că nu ne mai putem împiedica de demnitate, decență sau respect. 

   Dă-te dracu, bă, merg pe banda rezervată tramvaiului! Huuuă, bă! Ai venit la medic să te faci bine? Atunci o să-ți f… viața și banii! Iar voi ăștia de strigați pentru Justiție, ce vreți? Să vă luăm în seamă? Să ținem cont de voi? Să… Cine, mă? Tocmai noi să nu mai fim gherțoi

   Păi fix asta e problema, că politicienii autohtoni nu reprezintă doar niște oameni, ci un mod de viață în care ne-am complăcut. Noi am instaurat gheorțoismul de stat și foarte bine organizat, noi ar trebui să-l abandonăm.

   Nu cred însă că vrem. Întreabă-l pe acel taximetrist. I-ar plăcea, la o adică, vremuri noi, dar el să rămână așa, pe cât posibil, tot gherțoi.

 

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA târgovișteană… Puteți să citiți și alte texte scrise, în ultimii ani, de Bogdan, pe http://blogmeaway.ro/blogul/

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro