EDITORIALUL DE JOI – Bogdan CIUCLARU – Vis populist

Se făcea că uriașa clădire numită, în ciudă ai crede, Casa Poporului, se transformase în spital destinat pacienților bolnavi de Covid19… Iar peste țară domnea o liniște înfricoșătoare. Politicienii umblau cu capul în pământ de rușine. Și umblau pe jos, sleiți de puteri, după atâtea trupuri inerte cărate pe umeri.

Fiecare parlamentar cumpărase, pe cheltuială proprie, un ventilator. Unii și-au donat veniturile pentru medicamente, alții pentru viziere, măști, mâncare pentru sărmani sau telefoane și tablete pentru elevi. Au fost și curajoși care au mers la familiile care au pierdut pe cineva drag și i-au asigurat pe cei îndurerați că vor face tot ce le stă în putință pentru a limita efectele pandemiei, că vor ridica întâi spitale și-apoi ochii din pământ.

Deputați, senatori, baroni, edili, abonați la contractele cu statul au anunțat la televiziunea publică, la oră de maximă audiență, că vor urma exemplul dat de șeful statului și vor pune la dispoziția autorităților mai multe imobile personale, pentru a fi folosite de cei care vor să stea în condiții decente în carantină sau izolare.

Pe stradă efectiv nu mai aveai pe unde să calci de scuze. Lumea era smerită și apăsată de atâți ani de minciuni și de ipocrizie. De dureau gândurile de atâta vină nerostită… Sentimentul ăsta de vină ne măcina pe noi că i-am votat, dar mai ales pe ei că ne-au dezamăgit. Nimeni nu mai avea curajul să aprindă lumina în casă de teama de a nu fi văzut tremurând de rușine!

La doi ani distanță după această întâmplare, pandemia era istorie. Însă Casa Poporului a rămas unul dintre cele 3 spitale regionale ridicate în regim de urgență.

Apoi, ca prin minune, se făcea că într-o pădure din Harghita, într-o cabană cu steag secuiesc deasupra ușii, Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Raed Arafat, Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae, Carmen Dan, Olguța Vasilescu, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Gabriel Ciolacu și însuși Dan Bittman erau surprinși și înregistrați de un tabloid turcesc în timp ce cântau, la o petrecere clandestină, Deșteaptă-te, române! împreună cu corul de seniori Împădurim România format exclusiv din politicieni UDMR.

Apoi a sunat alarma. Ro-Alert.

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA târgovișteană…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro