De pe scenele din România pe cea din casa „Di Verdi”

În perioada 4-9 iunie, micii pianiști de la Școala Populară de Artă au participat la un mare concurs de muzică de la Milano „International Piano Talents Competition”, chiar în casa Di Verdi, fondată de Giuseppe Verdi.

Aceștia nu s-au mulțumi cu toate premiile pe care le-au obținut la concursurile din țară și au vrut sa câștige și pe scena din Italia.
Din România au participat opt copii, dintre care șase din Târgoviște care au reușit sa obțină premii importante ( II, III și mențiune).

Micii târgovișteni au fost printre cei mai buni dintre participanții a 29 de țări din întreaga lume. Chiar dacă au vârste cuprinse între 8 și 15 ani, aceștia doresc sa participe întotdeauna la concursuri foarte grele pentru ca ei au obținut toate trofeele din țară și tind să fie pe podiumul celor mai mari concursuri pentru a-și vedea adevărata valoare.
Experiența aceasta a fost pentru ei una foarte frumoasă și motivantă, deoarece au participat doar copiii foarte bine pregătiți și au văzut cum decurg lucrurile și pe ce scene ar putea cânta.

Eu am vrut să-i duc la acest concurs pentru că-i știam notorietatea și voiam să știe exact nivelul la care sunt pentru că nu este bine sa mergem la concursuri slabe și sa fim cei mai buni de acolo. Eu merg pe premisa ca trebuie sa mergem sa concurăm cu cei mai buni copii din lume și să ne știm nivelul real” a spus prof. Andreea Andrei.

În perioada mai-iunie se desfășoară toate evenimentele pentru care acești mici artiști s-au pregătit tot anul, și chiar dacă nu sunt cunoscuți în Târgoviște, s-au remarcat la Milano și în marile orașe ale țării.

Dobre Adelina Alessia(8 ani)-premiul II
Briana Alexandrescu(10 ani) – premiul III
Răzvan Bozieru(10 ani) – premiul II
Goglea Rareș Andrei (10 ani) – premiul III
Matei Spirea Popescu(11 ani) – mențiune
Dobre Emil(15 ani) – premiul III
Răzvan Bozieru a participat anul acesta și la concursul internațional „Merci Maestro” de la Bruxelles, iar în perioada 13-18 iulie vor merge și în Anglia.

Larisa Ungureanu

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro