Cultură’n Șură – Molière se joacă săptămâna acesta la Raciu, Moțăieni și Doicești

  • Stagiune teatrală la țară

Cultură’n Șură aduce teatrul de la oraș la sat. Șurile și curțile sătenilor, grădinile și parcurile de vară devin pentru o seară săli de spectacol. În cadrul acestui proiect, mii de spectatori din satele și comunele țării au văzut până acum în mijlocul comunității lor piese de teatru clasice sau contemporane.
În fiecare vară, o trupă formată din actori profesioniști traversează țara în lung și-n lat aducând magia teatrului în cele mai neașteptate locuri.

Din iunie până în septembrie te invităm alături de noi în programul „Teatru de vară la țară”! În timpul zilei organizăm ateliere de teatru pentru copiii, iar seara așteptăm la spectacol întreaga familie!

Spectacolul „Doctor fără voie” de Molière, în regia lui Victor Olăhuț, își începe turneul în județul Dâmbovița. Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea:  „În ce măsură haina îl face pe om? (sau, în cazul nostru – halatul pe medic?)” Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” ediția 2018.

Programul caravanei în perioada imediat următoare este detaliat mai jos, urmând ca pe măsură ce apar noi date acestea să fie publicate pe site-ul www.culturansura.ro și pe pagina de facebook/culturansura.

 

Joi, 20 iunie ora 21.30 – la Marin al Popii, comuna Raciu

Vineri, 21 iunie ora 21.30 – în curtea școlii din Cucuteni, comuna Moțăieni

Sâmbătă, 22 iunie ora 21.30 – Parcul Mateiaș, comuna Doicești

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Teatrul Podul, EduCab România, Tur Cento Trans, S.C. Prutul S.A., ArkMedia Advertising, Primăriile comunelor Raciu, Doicești, Moțăieni

Partener media: Radio România Cultural

 

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro