BUNA VESTIRE, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Miercuri 25 martie 2015, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu participarea unui mare număr de credincioși.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Gheorghe Ștefănel, pe seama Parohiei Râncaciov, Protoieria Târgoviște Nord și pe tânărul  Valentin  Călăvie, întru diacon, pe seama Mânăstirii Stelea din Târgoviște.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a reliefat rolul Sfintei Fecioare Maria în iconomia mântuirii, subliniind importanța generoasei sale disponibilități de a colabora cu harul dumnezeiesc, care se constituie în model de viață și acțiune pentru orice credincios. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a menționat faptul că Buna Vestire este cea mai veche sărbătoare atestată, dedicată Maicii Domnului, fiind prăznuită deopotrivă în întreaga Biserică creștină, ceea ce-i conferă un caracter ecumenic.
Cu ocazia Zilei Poliției Române, a aniversării celor 193 de ani de la fondarea ei, Înaltul Ierarh a adresat felicitări polițiștilor aflați în catedrală, împreună cu conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, care au asistat la sfânta slujbă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE
Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro