Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

BUNA VESTIRE, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Miercuri 25 martie 2015, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu participarea unui mare număr de credincioși.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Gheorghe Ștefănel, pe seama Parohiei Râncaciov, Protoieria Târgoviște Nord și pe tânărul  Valentin  Călăvie, întru diacon, pe seama Mânăstirii Stelea din Târgoviște.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a reliefat rolul Sfintei Fecioare Maria în iconomia mântuirii, subliniind importanța generoasei sale disponibilități de a colabora cu harul dumnezeiesc, care se constituie în model de viață și acțiune pentru orice credincios. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a menționat faptul că Buna Vestire este cea mai veche sărbătoare atestată, dedicată Maicii Domnului, fiind prăznuită deopotrivă în întreaga Biserică creștină, ceea ce-i conferă un caracter ecumenic.
Cu ocazia Zilei Poliției Române, a aniversării celor 193 de ani de la fondarea ei, Înaltul Ierarh a adresat felicitări polițiștilor aflați în catedrală, împreună cu conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, care au asistat la sfânta slujbă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE
Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media