POVESTE DE VOLUNTARIAT: Luisa Alecu vrea o carieră în medicină

Distribuie:

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Mihaela Luisa Alecu are 18 ani şi este din Târgovişte. S-a alăturat grupului de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa în vara anului trecut, după ce şi-a însoţit colegii de la “Ienăchiţă Văcărescu” deja voluntari, la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, în Parcul Mitropoliei. Dacă pentru alţii o asemenea acţiune este obositotoare sau poate plictisitoare, pentru Luisa a fost fascinantă. “Mi-a plăcut. M-a impresionat faptul că tinerii ştiu să dea ajutor şi să se descurce cu oamenii care au stat timp îndelungat în căldură. Mi-am spus: Vreau şi eu să învăţ să acord ajutor. Încă mai am cursuri şi mi-ar plăcea să particip şi la competiţiile de prim ajutor” povesteşte cu înflăcărare tânăra. Crede că are calităţile necesare pentru voluntariat: “Sunt calmă, răbdătoare, sociabilă”, se caracterizează Luisa. În pus, cursurile de prim ajutor sunt pentru ea punctul de pornire în domeniul în care vrea să profeseze: medicina. “Mă vor ajuta cu siguranţă în viitor pentru că vreau să dau la Facultatea de Medicină”, ne asigură ea.

“La Crucea Roşie am învăţat să-mi fac prieteni”

Chiar dacă este stăpână pe sine şi determinată în demersurile ei, nu-i lipseşte latura artistică. <<Am fost la clasa pictură-desen, în generală, la Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” Târgovişte. Am participat la concursuri de desen/pictură la care am câştigat şi câteva premii>> povesteşte Luisa, care a găsit modalitatea de a îmbina pasiunea pentru desen cu activiatea de voluntariat la Crucea Roşie. “Printre acţiunile la care am participat, am fost la Găeşti cu cadouri pentru copii şi pentru care am desenat decorul unei piese de Crăciun”, explică eleva.
Ea crede că tinerii ar trebui să se implice mai mult în activităţi de voluntariat şi are şi argumente solide: “astfel învaţă să ajute, dar şi să comunice, să socializeze. Sunt lucruri importante pe care la şcoală nu le învăţăm. Înainte de a veni la Crucea Roşie eram mai retrasă. La Crucea Roşie am învăţat să-mi fac prieteni”.
Urmează pentru ea încercările clasei a XII-a, cu examenul de bacalaureat, dar nu se teme că n-o să mai aibă timp pentru voluntariat. Ştie că pentru ceea ce contează va găsi timp şi ea îşi doreşte să-l folosească în continuare pentru binele celorlalţi.

Iată câteva dintre desenele/picturile Luisei:

desen luisa

desen luisa2

desen luisa3

desen luisa4

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro