PIDU B – borduri de “unică folosință” montate în bătaie de joc

Distribuie:

          Bordurile montate în ultimile 6 luni în cadrul proiectului PIDU B implementat pe bani europeni în Târgoviște sunt de cea mai proastă calitate. Celebrii biscuiți ai lui nea Iulică Furcoiu par de granit pe lângă bordura montată spre periferia orașului. Bordurile noi nu numai că sunt deja crăpate și ciobite, dar se și sparg sub greutatea trecătorilor, deși teoretic bordura este cea mai dură parte a trotuarului. Plus că în anumite zone constructorii nu s-au mai obosit să completeze mici spații, bordura rămânând “știrbă”. Primarul interimar Cristian Stan promite că toate neregulile vor fi rezolvate pe banii firmelor, până la recepționarea lucrărilor.

      PIDU B are o  aloarea totală este de 69.893.929,74 lei, din care finanţare nerambursabilă de 56.486.096,61 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului). Câştigătorii lucrărilor la PIDU “B” sunt Asociaţia SC Construcţii ERBASU S.A. şi SC UTI GRUP S.A. recent acestea au făcut obiectul unor percheziții, într-un dosar în care sunt vizați reprezentanți ai 200 de firme  care în perioada 2011 – 2014 ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate bugetului de stat. În plus peste 100 de milioane de euro ar fi fost transferați către aceste persoane.

         Zona de acţiune a proiectului PIDU B este:  Sensul giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltăreţu, pe strada IC Brătianu, până la strada Petru Cercel,  Strada Petru Cercel, până la Calea Bucureşţi, Calea Bucureşti până la strada Radu de la Afumaţi,  Strada Radu de la Afumaţi, până la IC Brătianu, cu delimitare spre vest pe limitele loturilor spre Unitatea Militară, incluzând spaţiul urban interior acestei delimitări, Cartier CFR, Aleea Trandafirilor,  Micro 11 și Micro 12.

       În iunie 2014, gradul de realizare a proiectului era de 39,9%, iar în acest moment gradul de implementare este la 80,57%. Datorită problemelor neprevăzute apărute, de ordin tehnic şi proiectare, a fost necesară revizuirea proiectului tehnic. Acesta a fost depus la ADR Sud Muntenia şi a primit avizul în 29.01.2015.

borduri targoviste PIDU B bordura targoviste (2) PIDU B targoviste lucrari (10)  PIDU B targoviste lucrari (7) PIDU B targoviste lucrari (6) PIDU B targoviste lucrari (15) PIDU B targoviste lucrari (4)

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro