Cosmina Grecu, învăţătoarea care pune pasiune în educaţia elevilor săi chiar şi în mediul online

Continuăm astăzi seria de articole despre profesorii care ţin pasul cu noile medii online de comunicare, în special reţeaua facebook. De data aceasta, vă oferim părerea unui profesor pentru învăţământul primar, Cosmina Elena Grecu, de la Şcoala Gimnazială Tărtăşeşti, care dovedeşte, prin preocuparea sa pentru informarea elevilor săi şi a părinţilor acestora despre tot ceea ce înseamnă activitatea la clasă, în şcoală şi în afara ei, pasiunea pentru educaţie, care se vede în fiecare cuvânt scris pe pagina sa de facebook sau pe blogul clasei sale.

De fapt, fraza care îi întâmpină pe cei care deschid blogul clasei, denumit sugestiv  “Un vis împlinit“, este chiar aceasta:  “De când eram copil, mi-am dorit să lucrez cu copiii…Iată că, de 9 ani, visul mi s-a împlinit“.

blogul

Cosmina spune că este conştientă de rolul important pe care îl joacă noile medii de comunicare, iar dovada o reprezintă activitatea zilnică de pe pagina sa de facebook, dar şi de pe blogul clasei şi site-ul localităţi.

blog blog (1) blog (2)

Profesoara are cont de facebook din anul 2009 şi spune că acesta a devenit un mijloc de comunicare între părinţi şi, în plus, vede o utilitate chiar pentru elevii săi, chiar dacă vârsta lor este una mică.

“Din punctul meu de vedere, comunicarea online este foarte utilă în zilele noastre, atât pentru profesori, cât şi pentru elevi. Vârsta persoanelor care folosesc internetul a scăzut până la 6 ani; spun asta din experienţă, pentru că o parte dintre elevii mei de clasa I intră pe Internet pentru a vedea postările de pe blogul clasei (www.minatgv.blogspot.ro ), postările de pe site-ul comunei (www.tartasesti360.ro ) , dar şi pe conturile de facebook create de părinţi pentru a comunica mai uşor cu colegii. Eu consider că este benefică această comunicare online şi în rândul elevilor din clasele primare, deoarece exersează cititul, scrisul (chiar dacă scriu pe tastatură, îşi fixează literele – în special la clasa I). De asemenea, pe contul personal de facebook, dar si pe pagina publică a blogului clasei, intră şi părinţii elevilor, care urmăresc cu plăcere activităţile desfăşurate de elevi la şcoală“, spune învăţătoarea din Tărtăşeşti.

Cosmina ultim

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro