Consecinţele bacalaureatului din 2011 încep să se resimtă. Din toamnă, admiterea la facultate se va face doar pe bază de examen

 

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a emis un ordin prin care interzice instituţiilor de învăţământ superior să mai ia în calcul, din toamnă, mediile obţinute de tineri în timpul anilor de studiu.

Având în vedere faptul că notele din anii anteriori de studiu nu mai pot fi luate în calcul, ca până acum, unele facultăţi vor reintroduce probele scrise, iar altele îşi vor schimba algoritmul de stabilire a mediei finale.

Conform ordinului, în cadrul admiterii poate exista o probă orală sau scrisă, pentru testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive şi, în funcţie de opţiunea facultăţilor, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studiu. Pentru studiile universitare organizate într-o limbă străină, admiterea va conţine obligatoriu o probă de competenţă lingvistică, eliminatorie, notată cu admis/respins. De asemenea, probele practice pentru testarea capacităţilor artistice sau sportive sunt eliminatorii şi se vor nota cu admis/respins.

Un candidat declarat admis poate beneficia de finanţare prin granturi de studii pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
Instituţiile de învăţământ superior pot stabili condiţii speciale referitoare la admiterea la programe de studii universitare de licenţă a candidaţilor care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii la olimpiadele şcolare şi/sau la alte concursuri naţionale sau internaţionale.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro