Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Colgate România și voluntarii Crucii Roșii învață copiii din județul Dâmbovița cum să aibă o igienă orală corectă

Programul Școlar Colgate, un amplu demers educațional al companiei Colgate-Palmolive România, a ajuns în Targoviste. Luna aceasta, elevii din clasele primare din judetul Dambovita vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii și de la reprezentanții Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.

 

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în țara noastră, ajungând în acest an la cea de-a 25-a ediție. Din 1993, de la lansarea programului în România, 5.660.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală.

 

Începând din anul 2015, Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară. Anul trecut, aproximativ 150.000 de copii din 30 de judete au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Roșii și de cadre didactice. Aproximativ 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici.

 

Cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tară, Colgate va ajunge în alte 10 judeţe în aceasta primavara, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional  Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși. Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

 

Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare. La finalul lecțiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic și produse Protex pentru igiena mâinilor.

 

 

Programul Şcolar Colgate©

 

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Şcolar Colgate© a ajuns la 26 de ediţii de la prima implementare în România.

 

În perioada 1993 – 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educaţionale şi a oferit mostre gratuite de produse de îngrijire orală unui număr de peste 5.600.000 de copii, la care se vor adăuga anul acesta aproximativ 200.000 de elevi din şcolile de pe întreg teritoriul ţării, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educaţie orală destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuţa fermecată” sau „Docteurs sourire”, dar și activități ale studenţilor stomatologi din țară.

 

Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

 

Despre Crucea Roșie Română

 

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară care funcţionează neîntrerupt din 1876, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

 

Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

Educaţia pentru sănătate reprezintă o componentă esenţială în îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei. Campaniile de educaţie pentru sănătate ale Crucii Roşii au contribuit de-a lungul anilor la prevenirea şi combaterea unor epidemii prin informarea populaţiei asupra comportamentelor igienico-sanitare adecvate tipurilor de maladii cu care societatea s-a confruntat şi se confruntă.

 

DIRECTOR,                                                                                    SECRETAR

Popescu Gheorghe                                                                            Florea Eugen

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media