Astăzi începe repartizarea posturilor în învăţământ. În Dâmbovița, 216 candidați se “bat” pentru 75 de posturi

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmbovița a afişat programul repartizărilor pe posturi titularizabile a candidaţilor participanţi la concursul naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar. Prima şedinţă publică va avea loc astăzi, între orele 09.00-14.00, iar primii repartizaţi vor fi candidaţii cu media de repartizare minimum şapte la concursul din sesiunea 2015.

Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar de specialitate, Victor Ilie, sunt 216 candidați cu note peste 7 și doar 75 de posturi titularizare, aproape jumătate dintre acestea pe muzică, la diferite specialități, dar și pe învățători și educatori, care au câte 9 posturi. Mai sunt 6 posturi pe sport. Sunt, însă, și discipline care nu au candidați cu note peste 7, cum este chimia, post care va fi ocupat de un candidat suplinitor. La fel se întâmplă și cu posturile pe muzică, ce nu au suficienți candidați.

Pe 29 iulie, după ce se va încheia prima etapă a repartiției posturilor din învățământ, va fi reactualizată lista catedrelor vacante, pe perioadă determinată, urmând ca, pentru suplinitori, repartizarea posturilor să aibă loc în zilele de 24,25 și 26 august.

images“Pe 29 va apărea lista reactualizată. Din lista mare, vor fi date la o parte posturile care vor fi luate la titularizare, la care mai adăugăm. Vor mai fi adăugate niște posturi de suplinire pentru situații de concediu, de rezervare de catedră prin plecare în concediu fără plată și așa mai departe. Avem și situația următoare: din motive de nerealizare a planului de școlarizare, vor fi fracțiuni de posturi. Vor interveni modificări la numărul de ore. Adică, dacă erau inițial 13 ore la o disciplină și nu au realizat-o, vor rămâne mai puține, două-patru, în funcție de disciplina respectivă”-Victor Ilie, inspector școlar de specialitate.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro