Andra Grozavu, singura elevă de 10 la Bac din Dâmbovița: ”Consider că este mai bine să investești timp și resurse în învățatul pentru admitere decât pentru Bac”

Andra Grozavu este singura candidată la examenul de Bacalaureat din această sesiune, din județul Dâmbovița, care a obținut media 10. Absolventă a C.N.I.Văcărescu Târgoviște, tânăra spune că se aștepta la rezultat, pentru că a învățat la timp, iar subiectele, de dificultate medie. Vă oferim un scurt interviu cu Andra, acordat, în exclusivitate pentru Gazeta Dâmboviței.

-A fost un examen greu?

– A fost foarte emoționant, într-adevăr, să aflu ca am luat 10 la Bac. Fericirea a fost mai mult a celor din jurul meu, pentru că eu am trecut repede peste emoție. Având în vedere că la liceul meu lucrurile sunt făcute la timp și cum trebuie, nu pot să spun că mi s-a părut greu, mai ales că examenul acesta se presupune a fi de nivel mediu.
-Te așteptai la media 10?
-Sinceră să fiu, mă așteptam.
-Ce probă ți s-a părut mai grea?
– În mare parte, rezultatele nu au fost departe de estimările mele, însă nota la română a fost cea mai mare surpriză, din cauza faptului că rezolvările sunt interpretabile, de română m-am “temut” mai mult.
-Poți spune despre tine că ești o tocilară?
-Nu ma consider o tocilară, mă consider o persoană care știe să-și atingă obiectivele și să depună efortul necesar. Pentru că facultatea la care voi aplica nu necesită media de la Bac, nu am făcut din învățatul pentru acest examen o prioritate. Matematica necesită, însă, mai mult exercițiu, dar celelalte materii se pot învăța în ultima lună înainte de Bac. Acesta e sfatul meu pentru toți viitorii candidați. Consider că este mai bine să investești timp și resurse în învățatul pentru admitere decât pentru Bac. Asta nu înseamnă că trebuie neglijat sau tratat cu superficialitate, dar tendința ultimilor ani este de a scădea dificultatea subiectelor și, tocmai de aceea, o lună este suficientă pentru a obține o notă decentă.
-Care sunt planurile tale de viitor?
-Pentru viitorul apropiat îmi doresc să intru la Facultatea de Drept din București și să las noile oportunități să mă surprindă.

Regata Valeriana
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gurmand + Raiman

#Citeste si:


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro