221 de candidaţi dâmboviţeni au absentat la prima probă a Simulării la Evaluarea Naţionale

 Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi simularea la Limba şi literatura română – proba scrisă din cadrul Evaluării Naţionale. Testul a început la ora 9:00 şi a durat 2 ore, timp în care elevii au avut de rezolvat subiecte de nivel mediu, potrivit ministrului Remus Pricopie.

Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Mihaela Anton, purtător de cuvânt al IŞJ Dâmboviţa, din cei 4896 de candidaţi înscrişi au absentat 221. Nu au fost eliminaţi candidaţi.

Sunt 177 de centre de examen, dintre care doar 105 de şcoli au personalitate juridică, restul fiind structuri ce aparţin de şcolile cu PJ.

Anul acesta elevii susţin pentru prima dată simulări la nivel naţional pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională; simularile vor avea loc la aceeaşi dată pentru toate şcolile şi cu aceleaşi subiecte.

Mâine, evaluarea naţională continuă cu proba la matematică, urmând ca rezultatele să fie publicate pe 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro