Agenda parlamentară: Titus Corlățean (PSD) – În ultimii doi ani, România a produs mai mult cu 31,7 miliarde de euro

Departamentul pentr politică externă al PSD, coordonat de senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a da publicitării un grafic care arată evoluția PIB (Produsului Intern Brut) în perioada 2016 – 2018, dar și situația comparativă cu celelalte state ale Europei.  “Atunci când a fost la guvernare, PSD a adus creștere economică pentru România.
În 2016, România era a 17-a țară din punctul de vedere al mărimii economiei (PIB = 170,4 miliarde euro) (date Eurostat). În 2017 am întrecut Grecia în ceea ce privește mărimea economiei.
Azi, datele oficiale Eurostat arată că în 2018 România a întrecut și Portugalia (România PIB = 202 miliarde euro, Portugalia PIB = 201,5 miliarde euro Grecia PIB= 184,7 miliarde euro)
In ultimii doi ani, măsurile din programul de guvernare au stimulat economia astfel încât România a produs mai mult cu 31,7 miliarde euro. În aceeasi perioada economia Portugaliei a produs mai mult cu 15 miliarde euro iar Grecia cu 8,2 miliarde euro.
În ultimii doi ani, în miliarde euro, economia românească a adăugat la PIB 31,7 miliarde euro, peste Belgia (+26 miliarde euro), Republica Cehă (+31 miliarde euro), Danemarca (+ 15 miliarde euro), Austria (+29,8 miliarde euro), Ungaria (+18 miliarde euro), Slovacia (+ 9 miliarde euro), Suedia (+3,9 miliarde euro) și alte incă 13 țări UE.
Vis-a-vis de alegerile europarlamentare, o mărime mai mai mare a economiei ar trebui să însemne o putere mai mare a țării noastre în cadrul deciziilor UE” arată senatorul Titus Corlățean. 

Conform construcției bugetare din 2019, PIB României este estimat să ajungă la aproximativ 222 de miliarde de euro,  cea mai mare valoare de după 1989.

Produsul intern brut (prescurtat PIB) este un indicator macroeconomic care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiei în interiorul unei țări în decurs de un an.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro