Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Probleme în licitațiile ANAF pentru bunuri sechestrate

Senatorul PNL de Dâmbovița, Iancu Caracota a transmis Ministrului Finanţelor o întrebare legată de modul în care ANAF organizează licitațiile bunurilor sechestrate. Conform parlamentarului, în cadrul licitațiilor lipsesc date relevante ale obiectelor puse în vânzare.

Un grup de cetăţeni din judeţul Dâmboviţa a constatat că anunţurile publicate pe site-ul ANAF privind valorificarea prin licitaţie a bunurilor sechestrate sunt lacunare şi lipsite de informaţii relevante. Această practică este întâlnită, mai ales, în cazul anunţurilor ce privesc vânzarea autoturismelor, acestea nu conţin date precum: numărul kilometrilor parcursi, starea tehnică ori modelul maşinii.

Ba mai mult, în cazul bunurilor imobile şi al bunurilor mobile corporale cu valoare de evaluare mai mare de 20.000 lei, dispoziţiile Codului de procedură fiscală referitoare la fotografiile care trebuie să însoţească bunurile scoase la licitaţie pe pagina de internet, sunt adesea încălcate ori sunt îndeplinite doar formal, calitatea şi rezoluţia pozelor fiind una extrem de proastă. 

Domnule Ministru, strategia practicată de către ANAF privind valorificarea prin licitaţie publică a bunurilor sechestrate este deficitară. În plus, raportul de evaluare a bunurilor sechestrate trebuie să conţină informaţii utile şi fotografii relevante, de înaltă calitate, în vederea maximizării profitului obţinut în urma licitaţiei. O astfel de investiţie în aparatura tehnică pentru realizarea fotografiilor este una mică raportat la beneficiile ulterioare. Totodată, anunțurile pentru valorificarea prin licitaţie a bunurilor sechestrate au nevoie de o promovare adecvată, mai ales în mediul on-line.

Având în vedere cele semnalate anterior, vă solicit să demarați o anchetă privind modul în care este îndeplinită procedura de licitaţie, plecând de la aspectele evidenţiate mai sus. De asemenea, vă solicit să luaţi măsurile necesare în vederea maximizării profitului obţinut în urma licitaţiilor publice.” – Iancu Caracota, senator PNL de Dâmbovița.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro