VIDEO HALUCINANT! Decizii în Compania de Apă luate “țigănește”, sub jurământ!

Când Tudorică Răducanu, reprezentantul Partidei Romilor în consiliul Local Târgoviște, i-a întrebat pe colegii din consiliu, retoric bineînțeles: “Acum cine-i țigan: Eu sau voi, o sală întreagă s-a grăbit să râdă. Eh bine, Tudorică a știu ce vorbește. Imaginile de mai jos sunt elocvente. Președintele Consiliului de Administrație al Companiei de Apă poveștește că, deși era obligat să majoreze cu rata inflației tariful la apă în anul 2014, directorul Dorin Staicu a fost pus să jure  de către primar și consiliu local că nu va majora. Evident 2014 a fost an electoral… și a  jurat. (minutul 0:53)

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”PE1Sc98LDgo”]

Acum nu știm dacă Staicu a jurat că nu va majora sau că nu va spune că va majora, dar simpla metodă de a adopta decizii radicale pentru soarta Companiei de Apă și a proiectului european este halucinantă. Compania de Apă ar trebui să funcționeze după regulile clare ale economiei de piață. În schimb, conform președintelui CA, unele decizii sunt luate empiric sub jurământ “țigănesc”.

Cum ați făcut domnul Staicu: Ați îngenunchiat cu mâna pe buget în fața primarului și a consilierilor locali și v-ați jurat că nu scumpiți apa.

Cum ați zis: “Eu, Staicu mă jur pe salariul și bonusurile grase că nu scumpesc apa, altfel să fie să plătesc pentru apa cu rahat de la Aninoasa?”  Sau cum? Sunteți întreg la cap? Aceeași întrebare și pentru cei care i-au primit jurământul: Mai e cineva întreg la cap?

Pentru că dacă Adrian Simion are dreptate și există o obligație contractuală că anual să se majoreze tariful cu rata inflației, (mai corect spus să fie corelat, ceea ce sigur aduce o creștere de tarif), iar majorarea nu se face, BERD-ul nu mai acordă Companiei de Apă împrumutul necesar cofinanțării proiectului POS I Mediu. Iar, Compania ar fi obligată să pună din fonduri proprii 8% din cei 140 de milioane euro. Pe care bineînțeles că nu îi are, ceea ce va genera garantat falimentul Companiei sau “punerea ei în bot” după cum s-a exprimat președintele CA. Plus o datorie de 140 de milioane de euro la Uniunea Europeană!

Domnule Staicu sunteți directorul care a dat apă cu rahat unei întregi comunități, care ați mințit că v-ați depus demisia, având de fapt un post cald în aceeași societate, ați făcut o campanie electorală în 2008 când i-ați mințit pe târgovișteni că ați găsit formula de scădere a prețului la apă, știind că acest lucru nu este posibil, ați jurat în loc să calculați cum e cu majorarea tarifală, nu credeți că e cazul să vă duceți acasă? Târgoviștenii au aflat din gura colegului dumneavoastră de serviciu și de partid, cam cât de competent și responsabil sunteți și cam cât de slugarnic. DEMISIA! Nu de onoare, una simplă și rușinoasă!

Sincer când am auzit că ați jurat că nu scumpiți apa, eu așa mi-am închipuit că a fost. De fapt chiar îmi doresc să fi fost așa: Juri să nu scumpeștiiiii apaaaaa! Jurrrrr! Juri să nu scumpeștiiiii apaaaa! Jurrrrr! ….

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”UpfgPXnPfpY”]


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “VIDEO HALUCINANT! Decizii în Compania de Apă luate “țigănește”, sub jurământ!

 • 27 noiembrie 2014 at 7:51
  Permalink

  Doi membrii ai Consiliului de Administratie al Companiei de Apa si – au dat
  demisisa si un al treilea spune ca “ätrage atentia” asupra “problemelor “dar ca nu are cu cine discuta. In sedinta de ieri domnul domnul Cristi Stan isi face campanie pentru candidatura la postul de primar “venind pe un cal alb”fortand regulamentul de functionare al Consiliului si scotand de pe Ordinea de zi (deja aprobata) desbaterea problemelor (nu putine) de la Compania de apa si aparandu-i in acest fel pe targovisteni, pana dupa alegerea primarului, de “cel rau ,Amin!”(cresterea pretului la apa) Bagarea gunoiului sub pres si ocuparea tuturor porturilor (daca ar fi posibil) platite din banii din taxe si impozite reprezinta actuala tactica a PSD -ului.Dupa ce incompetenta si lipsa de viziune a unora (sau poate clarviziunea unora) a omorat “Termica” mortaciune care pute inca in curtea Municipalului Construct si a Consiliului Municipal se pare ca a venit vremea sa fie devalizata si Compania de Apa mai ales ca primeste niste bani de la “batrana Europa”(salarii nesimtite pentru neveste , amante, copii, furturi sub cele mai diverse forme, preturi la mc. ce nu mai pot fi mentinute si sustinute tehnic, etc) ca vorba ceeea “dupa noi potopul”.

  Reply
 • 26 noiembrie 2014 at 20:15
  Permalink

  Mai copii,s-o luam usor:
  1. Nu cred ca principala idee din acest interviu e chestia cu juramintele lui staicu. Nici nu cred ca a fost asa,staicu era atat de mult tinut in lesa de cristi stan & co,incat nu mai era nevoie sa jure nimic. Cred mai degraba ca e o polita platita de simion.
  2. Aceiasi trogloditi de la cristi stan&co au jucat la ruleta soarta companiei si a sute de oameni prin tampenia asta electorala de a nu majora tariful la apa,dealtfel,o necesitate dictata de regulile economiei de piata,dar si de angajamentele statului roman odata cu accesarea fondurilor europene.
  Mai nou,acum nu mai vrea pedeleul,dar cred ca e mai mult un bat bagat prin gardul pesedeului. Sau o strategie de campanie pentru alegerile la primarie.
  3. Tot ce vorbeste simion in filmulet e abureala. De ce scade productia de apa la companie cu peste 20% fata de acum doi ani,in situatia in care au mai multi consumatori? De profesionalismul celor de acolo nu zice nimic? Dar de faptul ca incasarile sunt in jur de 80%? Nimic? Tac ca porcul in papusoi!
  Nimic despre angajarea a peste 60-70 de persoane in plus? Ce au adus astia in plus?
  Dar despre cresterea salariilor activistilor psd,de s-a dublat fondul de salarii fata de acum doi ani? Sunt salariati,nu putini,care au salariul negociat(fara sporuri) de 6000 lei. Chiar peste cel al directorului general(?!). Iar ore suplimentare se platesc cu nemiluita!
  Baieti,cei care,din fericire nu aveti treaba cu pesedeul! Treziti-va si schimbati ceva!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro